HDP, Ağrı’da ekonomi programını açıklayacak

HDP, Ağrı’da ekonomi programını açıklayacak

İktidarın Kürt sorunu gibi, Türkiye’deki yoksulluğu da inkar ettiğini belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay, ”Halkımızı bu vicdansızlığa mecbur etmeyeceğiz. Ekonomi komisyonumuz yarın Türkiye’nin en yoksul ili olan Ağrı’da bütçeye ilişkin ekonomi programımızı açıklayacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde gündemdeki konulara dair basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Kürt sorununa ilişkin tartışmaları değerlendirerek başlayan Günay, çatışmaların Kürt sorununu derinleştirdiğini aktardı.

Çözüm için çok büyük çaba sarf ettiklerini belirten Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kürt sorunun çözümü için projeler üretiyoruz. Bu konuda derin bir birikime, yol-yöntem zenginliğine, şimdiye kadar uygulanmış ve sorunu derinleştirmiş yöntemlerin dışında önerilere sahibiz. Bu konuda yalnız da değiliz, sadece Türkiye’de değil bütün coğrafyada milyonlarca inanmış insanla birlikte hareket ediyoruz. Bizim çözüm talebimiz milyonların talebidir, ölümden, yoksulluktan, ezilmekten kurtulmak isteyen halkların talebidir. İşte deklarasyonumuzu bu ruhla bu bilinçle hazırladık. Bu belgeyi partimiz açıklamış olsa da Türkiye sorunlarının çözüm deklarasyonudur. Türkiye halklarının deklarasyonudur.

‘Milyonların iradesine güveniyoruz’

Hükümetin beka açıklamalarının çözüme hizmet etmediğini söyleyen Günay, milyonların iradesine güvendiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

Tekraren ifade ediyorum. Geçti o dönemler, siz isteseniz de istemezseniz de bu ülke bütün sorunlarını çözecek, hayal ettiği aydınlık günlere kavuşacak. Bu toplum gerçek yüzünüzü gördü, çözümsüzlük politikalarına asla prim vermiyor çıldırmanız bu yüzdendir, saldırganlığınız bu yüzdendir. Bir de insani bir uyarıda bulunalım, bu kadar hiddet, bu şiddet bünyenize zarar. Türkiye bu gidişattan kurtulmak istiyorsa çözüm ve barış yolunda kararlı adımlarla ilerlemek zorundadır. Bu hepimizin ortak ve en büyük sorumluluğudur. Herkes bilsin ki Türkiye bu korkunç yönetimi hak etmiyor, bu ülke bu rezalete mahkûm değil. Kuşkusuz bunlar sadece Kürt sorununu inkar etmiyorlar. Bu iktidar, yoksulluğu, yolsuzluğu, talanı, rantı, barınma sorununu, kadınların, gençlerin, Alevilerin, ezilenlerin, emekçilerin sorunlarını da inkar ediyor.

‘Mizansen markete bin lira ödedi’

Türkiye’deki ekonomik krize de değinen Günay, hükümetin halkın sorunlarını görmediğinin altını çizerek, devamında şunları söyledi:

Bu zihniyet halktan kopmuş, çarşı pazar nedir bilmiyor. Temel gıda maddelerinin ne olduğundan, bunların fiyatlarından bir haberler. Sürdürdükleri saray ve saltanat hayatı, içine gömüldükleri lüks ve şatafat gözlerinin önündeki gerçeği görmelerini bile engelliyor. Bu gerçeği görmek işlerine gelmiyor. Zaten çok geçmeden o mizansen gösterisinde ne aldıkları ne kadara alışveriş yaptıkları da ortaya çıktı. Erdoğan aldığı 3-5 atıştırmalığa bin lira ödedi. Yani bir asgari ücretlinin yarım aylık maaşı. Muhtemelen onları da kalitesini beğenmediği için tüketmeyecek. O mizansen markete bin lira ödedi ama gösterinin hepimize maliyeti çok daha yüksek.

Ağrı’da ekonomi programı açıklanacak

Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmede taraf olduklarını ve sorunları çözmeye yönelik politikalarının olduğunu ifade eden Günay, 8 Eylül’de ekonomi politikalarını açıklayacaklarını duyurdu.

Biz elbette halkımızı bu vicdansızlığa mecbur etmeyeceğiz. Ekonomi komisyonumuz yarın Türkiye’nin en yoksul ili olan Ağrı’da bütçeye ilişkin ekonomi programımızı açıklayacak. Nasıl ki ‘HDP’liyiz Her Yerdeyiz’ diyerek Türkiye’nin dört bir tarafını gezdik, nasıl ki Kadın Yoksulluğuyla mücadele için tarlaları, işyerlerini, fabrikaları, atölyeleri gezerek kadınlarla omuz omuza yoksulluğa karşı mücadele ettiysek, bu bütçe sürecinde de il il, sokak sokak halkımızla birlikte halkın bütçesi için mücadeleyi yükselteceğiz.

HABER MERKEZİ