HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla fezleke hazırlandı. HDP Grup Başkan vekili Meral Danış Beştaş, Güzel ile ilgili servis edilen haberle ilgili “Muhalefeti halkın gözünden düşürmeye çalışıyor. Bu bir seçim çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında, PKK’li Volkan Bora ile çekilen fotoğraflarının basında yer almasının ardından fezleke hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır Milletvekili Güzel’in ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlandığı fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Fezleke TBMM Genel Kurulu’na gelip oylanırsa Güzel’in vekilliği düşürülecek.

‘Muhalefeti halkın gözünden düşürmeye çalışıyorlar’

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, mecliste düzenlediği basın toplantısında, Semra Güzel ile ilgili soruları yanıtladı. Beştaş, şunu söyledi:

 “Araştırdık, görüşmelerimizde bu fotoğrafların galiba Malatya’da bir dava dosyasında bulunduğunu tahmin ediyoruz. 5 yıldır 2017’den bu yana bu fotoğraflar o dava dosyasında, yargı fezleke hazırlamamış. Basının haberi olmamış. Bu daha devam ediyor. Ama 2022 yılında bu büyük bir habermiş gibi her tarafa servis ediliyor.

Biz tam tersine şunu sormak istiyoruz. Basına kim verdi? Bu dava dosyasındaki bilgi ve belgeler hangi amaçla servis edildi. AKP iktidar seçim çalışmalarını halka giderek sorunlarını çözerek halkın dertlerine deva olmak yerine, siyaset yapmak yerine bu şekilde kumpaslarla, saldırılarla muhalefeti kriminalize etmeye çalışıyor. Muhalefeti halkın gözünden düşürmeye çalışıyor. Bu bir seçim çalışmasıdır.

Kesinlikle zamanlaması da servis ediliş biçimi de siyasi ahlaka da uymayacak ölçülerdedir. Bu konuda söyleyecek çok şey var ama şunu ifade etmek istiyorum hakikaten bu çalışmanın bir milletvekiline karşı bile bu kadar hunharca, düzeyi düşük ve aşağılıkça, cinsiyetçi küfürler eşliğinde cinsiyetçi saldırılarla yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Kınıyoruz. Bu konuda esas alınması gereken, Semra Güzel’in açıklamalarıdır.

Her şeyin ne olduğunu biliyor. Çok istiyorlarsa kendi bakanlarının, milletvekillerinin işlediği suçları bir soruştursunlar bakalım.”

Güzel hukuki yollara başvuracak

HDP Milletvekili Semra Güzel de basında çıkan haberlerle ilgili hukuki yolları kullanacağını belirterek, 5 yıl önce ele geçen fotoğraflarla, bugün hakkında yürütülen karalamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

HABER MERKEZİ