HDP hasta tutukluların durumunu Meclis’e taşıdı: ‘Cezaevinde çıkmaları için ölmeleri mi gerekiyor?’

HDP hasta tutukluların durumunu Meclis’e taşıdı: ‘Cezaevinde çıkmaları için ölmeleri mi gerekiyor?’

Meclis Genel Kurulu’nda hasta tutukluların yaşamını yitirmesine dikkat çeken HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Hasta tutsakların cezaevinden çıkmaları için ölmeleri mi gerekiyor?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis Genel Kurulu’nda hasta tutukların durumuna dikkati çekti. “Öğretmenlik Meslek Kanunu” görüşmeleri öncesinde konuşan Oluç, AKP’nin uyguladığı politikalar nedeniyle cezaevlerinde ölümlerin sürdüğünü söyledi.

 ‘Turgay Deniz hastalığı nedeniyle 12 yıldır tüple yaşıyordu’

Son olarak ağır hasta tutuklu Turgay Deniz yaşamını yitirdiğini söyleyen Oluç, şunları dile getirdi:

“Turgay Deniz, tüberküloz hastalığından dolayı on iki yıldır tüple yaşıyordu ve tahliye edilmedi. Sonunda, hasta tutuklu Turgay Deniz fenalaştı, hastaneye kaldırıldı ve yaşamını yitirdi. Kendisine rahmet diliyoruz; ailesine, sevenlerine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Her gün cezaevlerindeki insanlık dışı durumlar nedeniyle bir insan hayatını kaybetmeye başladı. Ve bu iktidarın kötülüğünün sınır nedir, sizin kötülüğünüzün sonu nedir diye soruyoruz bir kez daha. Hasta tutsakların cezaevinden çıkmaları için ölmeleri mi gerekiyor. Kötülüğünüzün sınırı nedir? Hasta tutsakların cezaevinden çıkması için ölmeleri mi gerekiyor? İnsani değerlerinizi bu kadar yitirdiniz mi siz; bunu iktidara soruyoruz ve bu uygulamalara son verilmesini bir kez daha talep ediyoruz.”

HABER MERKEZİ