HDP’den ‘Elektrik üretim ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın’ teklifi 

HDP’den ‘Elektrik üretim ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın’ teklifi 

HDP’li milletvekilleri, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması ve 250 KW elektriğin ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Garo Paylan, Serpil Kemalbay, Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması, tüm hanelere ve işyerlerine 250 KW elektriğin ücretsiz sağlanması için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Teklifin gerekçesinde, yüksek gelen elektrik faturalarının toplum için krize dönüştüğü belirtildi.  Farklı kentlerdeki elektrik kesintilerinin hatırlatıldığı kanun teklifinde dağıtım şirketlerinin gerekli yatırımları yapmadığı tespitine yer verildi. Türkiye’de elektrik dağıtımı 21 bölgeye ayrıldığı belirtilen teklifte “Her bir bölgenin dağıtım hizmetleri, kamu bankalarından verilen kredilerle yandaş şirketlere peşkeş çekilmiştir” denildi.

Sosyal devlette enerjiye ulaşmanın temel insan hakkı olduğu belirtilen teklifte elektrik üretiminin yüzde 80’i, dağıtımının ise yüzde 100’ü özel sektörün himayesinde yürütüldüğüne dikkat çekildi.

HABER MERKEZİ