HDP’den hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan için video

HDP’den hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan için video

HDP, 26 yıldır cezaevinde tutulan ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan’ın durumuna dikkat çekmek için hazırladığı videoyu paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Twitter hesabından ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan’ın durumuna dikkat çekmek için hazırladığı videoyu paylaştı.

Partinin hesabından “Ben Mehmet Emin Özkan, suçsuz olduğum kanıtlanmış olmasına rağmen birçok ağır hastalıkla 26 yıldır tutukluyum!” yazısıyla paylaşılan videoda Özkan’ın hastalıkları ve kamuoyuna yansıyan son kelepçeli görüntüleri de yer aldı.

Özkan’ın hikayesinin seslendirildiği videoda şu ifadelere yer verildi:

Kendi halinde bağı ve bahçesiyle uğraşan biriydi babam. Babam köyden hiç çıkmadı. Ta ki 26 yıl öncesine kadar. Bir gecede devletin kurban seçtiği binlerce Kürt’ten biriydi. Lice’de 1993’te Bahtiyar Aydın’ın suikastçısı olarak tutuklanıp, müebbet cezasına çarptırıldı. Kısa sürede suçsuz olduğu ortaya çıksa da hala içerde. Babam yıllardır sayısız cezaevine sürgün edildi. Adı defalarca hasta tutsaklar arasına yazıldı. Eylemler yapıldı, özgürlüğü istendi. Ama Kürt olunca suçsuz olmakta bir şey ifade etmiyor bu topraklarda. Hep aynı yalnızlık aynı sessizlik. Gökyüzünün maviliğini, toprağın kokusunu, bir daha bahçesindeki ağacın gölgesinde oturabileceğini özleyebilir mi? Babam köyüne derin bir özlem duyuyor.

Müvekkilim Mehmet Emin Özkan’ın geçen 26 yılda olayla hiçbir ilgisi olmadığı anlaşılmasına rağmen serbest bırakılmadı. İki oğlu da cezaevinde olan Özkan, sayısız kez sürgün edildi. Beş kez kalp krizi geçirdi, 4 kez anjiyo oldu. Yüzde 87 oranında ağır hasta olan Özkan’ın kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları aşırı derece de kilo kaybı, görme, duyma eksikliği ve hafıza kaybı gibi bir çok sağlık sorunu bulunuyor. Ancak bütün girişimlerimize rağmen tahliye edilmiyor.

 

HABER MERKEZİ