HDP’li Beştaş sokak müzisyenlerine destek için mecliste Kürtçe şarkı söyledi

HDP’li Beştaş sokak müzisyenlerine destek için mecliste Kürtçe şarkı söyledi

Taksim’de Kürtçe şarkı söyledikleri için gözaltına alınan sokak müzisyenlerinin durumuna dikkat çeken HDP’li Meral Danış Beştaş, mecliste “Yara mina bedewe” şarkısını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Taksim’de Kürtçe şarkı söyledikleri için gözaltına alınan gençlerin durumuna dikkat çeken Beştaş, şunları dile getirdi:

Taksim’de Kürtçe müzik yapan grubun şarkı söylemesi engellendi. Bir kolluk gücü, bir polis memuru diyor ki ‘Buraların hepsi benden sorulur. Ben sorumluyum.’ Bu gücü nereden alıyor, saraydakinden alıyor. Yasak sistemi saraydan başlıyor. Bu kabul edilemez. Bu Kürt düşmanlığının, Kürt diline, müziğine yansıyan düşmanlığın bir sonucudur.

 

Bu kadim dillerin hiçbirini yasaklayamazsınız. Kürt dilini de yasaklayamazsınız. Kürtçe klanlarımız, Kürt halkının şarkıları, ezgileri Hakkari’de de İzmir’de de İstanbul’da da Diyarbakır’da da söylenmeye devam edecektir. Müziğin evrenselliğini de duymadılar herhalde.

Açıklama ardından Kürtçe konuşan Beştaş, “Yaramina bedewe” şarkısını söyledi.

HABER MERKEZİ