HDP’li Buldan: 2023’ün yolu Diyarbakır’dan geçecek

HDP’li Buldan: 2023’ün yolu Diyarbakır’dan geçecek

Partisinin Diyarbakır il kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP artık son demlerini yaşıyor, ilk seçimde gidecektir. Türkiye’yi kurtaracak olan HDP’dir. 2023’ün yolu da mutlaka Diyarbakır’dan geçecektir.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır İl Örgütü’nün düzenlediği 3’üncü Olağanüstü Kongresi’nde konuştu.

AKP iktidarının son demlerini yaşadığını söyleyen Buldan, şunları dile getirdi:

Biz onlardan bir adım öndeyiz. Onlar artık son demlerini yaşıyor. Ülkeyi uçurumun kenarına getiren, ekonomik ve sosyal krizleri halklarımıza yaşatan yozlaşmış düzen değişecektir. Her gün biraz daha çürüyen bu iktidar halkımızın gücü ve mücadelesiyle önümüze konulacak olan ilk seçimlerde gidecektir. Buna Türkiye halklarının gücü ve kararlılığı var. Kimsenin şüphesi olmasın.

Biz HDP olarak 27 Eylül’de açıkladığımız deklarasyonumuz ile birlikte bu çürümüşlükten kurtulmak için ortaya güçlü bir çıkış yolu sunduk. Bu deklarasyon Türkiye halklarına bir çıkış yolu sunmaktadır. Her kim ki bu düzenden rahatsızsa, zulüm görüyorsa, bu düzenin değişmesini istiyorsa bu deklarasyon etrafında kenetlenmeyi kendisine ilke edinmek durumundadır.

‘2023’ün yolu Diyarbakır’dan geçecek’

HDP bunu başarmak için meydanlardadır, sokaklardadır, köylerdedir. Türkiye’yi kurtaracak olan HDP’dir, HDP’nin siyasetidir.

Barışın yolu nasıl Diyarbakır’dan geçiyorsa 2023’ün yolu da mutlaka Diyarbakır’dan geçecektir. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında Kürtleri, Alevileri, inanç ve kimlikleri yok sayanları tarihin çöp sepetine göndereceğimizin sözünü veriyoruz.

 

HABER MERKEZİ