HDP’li Buldan: Yüz karası arıyorsanız atadığınız kayyumlara bakın

HDP’li Buldan: Yüz karası arıyorsanız atadığınız kayyumlara bakın

AKP ve MHP’nin HDP’ye karşı hakaret düellosuna girdiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Yüz karası arıyorsanız atadığınız kayyumların çaldığı, talan ettiği belediyelere bakın” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Batman il kongresinde konuştu. “Bizler için mecalleri kalmamış diyenler gelsinler bu salona baksınlar, mecalimiz kalmış mı kalmamış mı görsünler” diyen Buldan, “Gerçekleştirdiğimiz bütün kongre ve etkinliklerde aynı manzara ile karşı karşıya kalıyoruz. O kadar güçlü ve büyüğüz ki bize saldırmaktan, hakaret etmekten bir gün bile vazgeçmiyorlar” şeklinde konuştu.

Partilerine dönük gerçekleşen baskılar, Kobani davası ve HDP’ye yönelik kapatma davasına değinen Buldan, “Bize yapılanların sadece yüzde 5’i AKP’ye yapılmış olsaydı bugün AKP çoktan tasfiye olmuştu, bugün AKP kapılarını bile açamazdı, bugün AKP’nin kapılarında kilit olurdu. Ama her türlü saldırı karşısında dimdik ayakta olmayı bildik” dedi.

‘Ülkenin yüz karası zihniyetinizdir’

AKP ve MHP’nin HDP hakkında hakaret düellosuna girdiklerini söyleyen Buldan, şunları dile getirdi:

AKP, HDP için ‘siyasi bir terörist’ kelimesini kullandı, MHP ‘demokrasinin yüz karası’ diyerek birbirleriyle yarışıyorlar. Batman’dan sesleniyoruz; Bu ülkenin yüz karası sizlersiniz, zihniyetinizdir.

 

AKP ve küçük ortağı (MHP) şunu bilsin ki onların hikayeleri çoktan bitti, artık yarı yolda kaldıklarını ve ilerleyemediklerini kendileri de biliyor ve bunun farkındalar.

 

Ne yaptılarsa birlikte yaptılar. İki ortak Türkiye’yi bir uçurumun kenarına getirdi. Onlar bu ülkede açlığı, sefaleti, işsizliği, yoksulluğu yarattılar. Halkın iradesini gasp ettiler. Batman halkının iradesini gasp ettiler. Seçtiğiniz belediye eşbaşkanlarını görevden alıp kayyımlar atadılar. Yüz karası arıyorsanız atadığınız kayyımların çaldığı, talan ettiği belediyelere bakın.

 

Buradan çağrı yapıyoruz; eğer kendinize güveniyorsanız seçim kararı alın, kurun sandıkları. Hep birlikte halkın hakemliğine başvuralım, halk kimi tercih ediyor görelim.

 

HABER MERKEZİ