HDP’li Sancar: İBB’ye teftişle belediyeleri gasp etme yoklaması yapıyorlar

HDP’li Sancar: İBB’ye teftişle belediyeleri gasp etme yoklaması yapıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İBB için teftiş başlatılmasını belediyeleri gasp etmeye dönük yapılan bir yoklama olarak değerlendirdi. Diyarbakır’da MHP lideri Bahçeli adına yapılmak istenen hatıra ormanına tepki gösteren Sancar, “Bu Diyarbakır halkının kimliğine, onuruna saldırılarda pervasızlığın son örneği” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik bir çöküş yaşandığını söyleyen Sancar, “Artık ekonomik kriz sözü yaşananları anlatmaya yetmiyor. Ortada bir çöküş var ve bu çöküşün faturasını halka ödetmek isteyen iktidar anlayışı var. Artık bir geçim mücadelesi de değil söz konusu olan. Ortada bir yaşam mücadelesi var. Açlık sınırı 4 bin lira, yoksulluk sınırı 13 bin lira. Böyle bir ülkede geçim değil yaşam derdi artık söz konusu” dedi.

Tutuklu bulanan Aysel Tuğluk’un sağlık sorunlarına dikkat çeken Sancar, “Demokrasi, adalet, özgürlük isteyen herkes sesini çıkarmalı. Aysel yoldaşımızı ölüme mahkum etmek isteyen bir zihniyet var, Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılmalıdır” şeklinde konuştu.

‘Belediyeleri gasp etme yoklaması yapılıyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için başlatılan teftiş hakkında da konuşan Sancar, şunları dile getirdi:

İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini de gasp etme yoklamaları yapmaktadır bu iktidar. Zemin yoklamaktadır. Direnç yoklamaktadır. Eğer, hatırlatmak istemem ama bu ülkede ilk belediye kayyum atandığında tereddütsüz demokrasiden yana en ufak derdi olan çevreler ortak irade koyabilseydi, iktidar bugün kayyum operasyonlarını hazırlayacak kirli oyunlara başvuramazdı.

 

Bu acı gerçekle samimi bir yüzleşme gerçekleştirebilirsek onu telafi edecek yolları daha kolay yaratırız.

 

Kayyum atama hazırlıklarının başlangıcı 1 Nisan 2019. Yani 31 Mart’ta seçimler yapılmış, kesin resmi sonuçlar açıklanmamış, mazbatalar hazırlanmamış ama İçişleri Bakanlığı’na kayyum için hazırlık yapılmak üzere yazı yazılmış. Demek ki sonradan isnat ettikleri her şey yalan, buradan da anlaşılıyor.

‘Kayyumları fidan dikmeye göndereceğiz’

Diyarbakır’da MHP lideri Devlet Bahçeli adına yapılmak istenen hatıra ormanına tepki gösteren Sancar, “Halkın kaynaklarını talan etmekle kalmıyorsunuz, kültürüne, kimliğine saldırıları hızla sürdürüyorsunuz. En son bir hatıra ormanı kuracaklarmış, adı da Devlet Bahçeli hatıra ormanı olacakmış. Bu Diyarbakır halkının kimliğine, onuruna saldırılarda pervasızlığın son örneği. Devlet Bahçeli, Diyarbakır halkına ne verdi? Bu kayyumları bu iktidarla birlikte göndereceğiz. O kayyumları ormanlarda fidan dikmeye göndereceğiz. Kayyum uygulamalarının hepsini utanç müzesi kurarak sergileyeceğiz” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ