Hedef alınan İBB çalışanı AKP döneminde işe girmiş

Hedef alınan İBB çalışanı AKP döneminde işe girmiş

İçişleri Bakanlığı’nın İBB’yi hedef almak için gerekçe gösterdiği DİAYDER üyesi imam Ali Fuat Hatip’in AKP döneminde işe girdiği öğrenildi.

İstanbul’da faaliyet yürüten Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi 28 kişi, 3 Temmuz’da gözaltına alındı. Gözaltı sonrası dernek başkanı Ekrem Baran, Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Nezir Erdemci, Enver Karabey, Mehmet İnan, Mehmet Emin Aslan, Hafik Tunç ve Sefa Mehmetoğlu tutuklandı.

6 ay sonra hazırlanan iddianamede, 23 kişi hakkında “Örgüte üye olmak” ve “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamaları yöneltildi. 5 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame kabul edilerek, ilk duruşma tarihi olarak 18 ile 21 Şubat olarak belirlendi.

Fikir danışması suç sayıldı

İddianame henüz mahkemeye sunulmadan savcı tarafından iktidar yanlısı medyaya servis edildi. Bunun ardından İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) teftiş başlatıldı.

İBB’de DİAYDER üyesi olup da çalışan 4 kişi var. Bu kişilerden biri gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mehmet İnan. İBB’nin gassal alımı için yaptığı sınava giren ve kazanan Mehmet İnan’ın İBB’de hizmet vermesi “suç” olarak iddianame de yer aldı.

İnan’ın telefon görüşmesinde dernek başkanı Ekrem Baran’a İBB tarafından iş görüşmesi için çağrıldığını, gidip gitmemesi yönünde fikir danışması “örgüt içinde hiyerarşiye” bağlandı.

İddianameye yansıdı

Mezopotamya Ajansı’ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre iddianamede, 2008 yılında AKP döneminde İBB’de çalışan ve 2016 yılında KHK ile ihraç edildikten sonra DİAYDER’e üye olan Ali Fuat Hatif üzerinden de DİAYDER ve İBB hedef alındı.

Hatip verdiği ifadesinde 2004 yılında AKP’nin elinde olan Esenyurt Belediyesinde Mezarlıklar Müdürlüğünde işçi olarak çalışmaya başladığını, daha sonra 2008’de yine AKP’nin yönetimde olduğu sırada İBB’de kadroya geçiş yaptığını ifade etti.

Hatip, daha sonra ise 2016’da “FETÖ ile ilişkisi olduğu” gerekçesiyle KHK ile işten atıldı. İşten çıkarılan Hatip, daha sonra ise DİAYDER’de bir mescitte imamlık yapmaya başladı.

HABER MERKEZİ