Hollanda geri adım atmadı: Benzer uyarıları yapacağız

Hollanda geri adım atmadı: Benzer uyarıları yapacağız

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için yaptıkları çağrı konusunda geri adım atmadıklarını belirterek gelecekte de benzer uyarıları yapacaklarını söyledi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin de aralarında bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisinin “istenmeyen kişi” ilan edilmesi çağrısı hakkında konuştuğunu söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) aldığı kararın ardından büyükelçiler, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Rutte, cumartesi günü Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Hollanda’nın bir dahaki sefere böyle bir çağrıyı yineleyeceklerini söyledi.

‘Gelecekte de bunu yapacağız’

G20 zirvesinin ardından Roma’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Rutte, “AİHM açıklama yaptığında Hollanda’nın her zaman bu açıklamalara dikkat çekme hakkını saklı tuttuğunu kendisine bir kez daha açıkladım. Başkana, gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğimizi söyledim” dedi.

Rutte, Hollanda ve diğer Batılı ülkelerin, söz konusu çağrıyı “içişlerine karışmak” olarak değil, “daha ​​evrensel değerleri teyit etmek” olarak gördüklerini belirtti.

Hollanda Başbakanı, Erdoğan ile yapılan görüşmede ikili ekonomik ilişkiler, göç ve Afganistan konularının da ele alındığını sözlerine ekledi.

 

HABER MERKEZİ