Hopa’da zam protestosu: Halk faturaları yaktı

Hopa’da zam protestosu: Halk faturaları yaktı

Hopa’da elektrik, doğalgaz ve temel yaşam ürünlerine yapılan zamları protesto eden yurttaşlar, faturaları yaktı.

Artvin’in Hopa ilçesinde yurttaşlar, son dönemde yaşanan zamlara ve hayat pahalılığına karşı Hopa Meydanı’nda eylem yaptı.

Karadeniz caddesinde toplanan kitle meydana kadar yürüyüş gerçekleştirdi. “Bu zamlarla yaşanmaz. Zamlar geri alınsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Halk soyguncuları sırtından atacak” ve “Halka ait olanı geri alacağız” dövizleri taşındı.

Sık sık “Zam, zulüm, yoksulluk işte AKP”, “Zamlar geri alınsın” ve “Hükümet istifa” sloganlarının atıldığı açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Halkevleri üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kitle adına ortak açıklamayı okuyan Halkevleri Hopa Yöneticisi Kamil Ustabaş, “Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara karşı artık yeter” dedi.

Bugünün dünden daha zorlu geçtiğini aktaran Ustabaş, “Evlerinize gelen elektrik faturalarının daha fazlası Şubat ayında gelecek. Faturalar iki katı geldiğinde her şey için çok geç olacak. Elektriğe yüzde 125 zam yapanlar televizyona çıkıp şov yapıyorlar. Asgari tüketimi ‘150’den 230’a çıkardık’ diyorlar. Çıkarsan ne yazar. Önce o zammı geri alacaksın ki bu halkın cebine zarar gelmesin” dedi.

Devletin Kolin, Cengiz, Aksa, Sabancı gibi gruplara 34 kuruşa elektrik verdiğine dikkat çeken Ustabaş, bu grupların aynı elektriği halka 135 kuruşa verdiğini vurguladı.

Elektriği 4 katı fiyata sattıklarını söyleyen Ustabaş, “Kamu, sosyal devlet önce halkın geçimi ile ilgilenir. Özel şirketlere verip onları kar ettirmez” diye konuştu.

Açıklama serbest halk kürsüsünün ardından yurttaşların yüksek oranda gelen faturaları yakması ile son buldu.

 

HABER MERKEZİ