Hulusi Akar’dan İdlib açıklaması

Hulusi Akar’dan İdlib açıklaması

Rusya’nın İdlib’de hava saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Hava taarruzlarında artış var. Bu mutabakata uygun değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Eylül’de Rusya ziyareti öncesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarda bulundu.

ABD’nin YPG’ye silah desteğini verdiğini ileri süren Akar, ”ABD’li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Akar, sözlerinin devamında Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı hatırlatarak, “Biz bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik. Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor” diye konuştu.

‘Hava taarruzlarında artış oldu’

Akar, Suriye konusuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunurken Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı hatırlattı.

Akar, “Biz bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz. Ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik. Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mutabakatlar kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini söyleyen Akar, “Bir taraftan oradaki Suriyeli kardeşlerimizin diğer taraftan birliklerimizin, hudutlarımızın güvenliği aynı zamanda da yeni bir göç dalgasına tahammülü olmayan ülkemizin korunması için orada başarılı olmamız şart. Gelişmeleri dikkatle, hassasiyetle takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ