İçişleri Bakanlığı ‘AKP’li müfettiş’ iddiasını yalanlamadı

İçişleri Bakanlığı ‘AKP’li müfettiş’ iddiasını yalanlamadı

İçişleri Bakanlığı, İBB’ye teftiş için görevlendirilen müfettişler arasında daha önceden AKP’den milletvekili adayı olan bir ismin de bulunması eleştirilerine “Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun” yanıtı verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Daha önceden AKP’den milletvekili adayı olan Arif Yıldırım’ın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teftiş için görevlendirilen müfettişler arasında yer alması eleştirilerine yanıt veren Çataklı, “Olayın içeriğine bakmakta fayda var” dedi.

Çataklı, “Kimleri görevlendirdik? Görevlendiren 5 mülkiye müfettişi var. 1 Hazine ve Maliye müfettişi var, bir tane MASAK uzamanı var bir tane de ticaret müfettişi var. 8 kişilik bir heyet var. Bunların olağan yetkileri çerçevesinde bilirkişi görevlendirme yetkileri de var. Dolayısıyla bir görevlendirilen arkadaşın adaylığıyla ilgili bir gündemi var. Oysa görevlendirilen müfettiş sayısı 8. Bunlar olayın ciddiyetiyle bağdaşmayan olaylar. Biz yaptıkları işlere ve o işlerin sonuçlarına bakarız. Yapılan işlen hukuka uygun. Olayın içeriğine bakmakta fayda var” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ