İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında özel teftiş başlattı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında özel teftiş başlattı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerindeki bazı çalışanlar hakkında ‘özel teftiş’ başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personellerden 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP/C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan hedef almıştı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul’da düzenlenen danışma meclisi toplantısında İBB’nin örgütlerle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi aldığını iddia etmişti.

HABER MERKEZİ