İl binalarının basılmasına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz: Bu bir siyasi operasyon

İl binalarının basılmasına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz: Bu bir siyasi operasyon

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, partilerinin Diyarbakır İl Örgütü binasına yapılan polis baskınına tepki gösterdi. Aydeniz, “Bunu siyasi bir operasyon olarak yorumluyoruz. Ancak bu saldırılar, iktidarın bitme aşamasına geldiğini de gösteriyor” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlenen  partinin Diyarbakır İl Örgütü binasını ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Aydeniz ve Bayındır, baskını kınadı.

Saliha Aydeniz  partilerine yönelik baskıları “AKP-MHP’nin Kürt düşmanlığının devamı” olarak gördüklerini söyledi. Aydeniz, “Bunu siyasi bir operasyon olarak yorumluyoruz. Ancak bu saldırılar, iktidarın bitme aşamasına geldiğini de gösteriyor” dedi.

‘Baskın yakın zamanda yapılacak büyük kongreyle de alakalı’

Aydeniz, baskının yakın zamanda yapacakları büyük kongreyle de alakalı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Kongre çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyordu. Çalışmalarımızdan baskılara karşı bizi geriletemediklerini gördüler. Baskınla bize bize mesaj vermek istediler. Ancak bu mesaj, bizi daha fazla çalışmalara asılmamıza ve Kürtlerin özgürlüğü için mücadele yürütmemize neden oluyor. Halk içine çıkamıyorlar. Ellerinde sadece saldırı kalmış. Sadece saldırmayı biliyorlar. Eşitlik ve özgürlükten anlamıyorlar.”

Aydeniz, baskın sırasında TJA bayraklarına el konulmasına da tepki göstererek, “Kadın çalışmalarını her yerde devam edeceğimizi belirtiyoruz. Bizi bitiremeyeceksiniz. Biten sizsiniz” dedi.

‘Dergi ve gazetelere el konuldu’

DBP İl Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Ali Altınkaynak da baskınla ilgili bilgi verdi. Altınkaynak, baskında binalarının didik didik arandığını belirterek, aylık ve günlük çıkarılan gazete ve dergilere el konulduğunu ifade etti. Altınkaynak, yaşamını yitirmiş parti çalışanlarının fotoğraflarının olduğu posterlere de el konulduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ