İmamoğlu: Kar yağışı akşam da sürecek

İmamoğlu: Kar yağışı akşam da sürecek

İBB Başkanı İmamoğlu, “Kar yağışının 18.00’den sonra devam etme ihtimali yüksek. Vatandaşlarımızın yola çıkmama hususunda hassasiyet göstermeli” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışına dair açıklama yaptı.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) toplantısının ardından konuşan İmamoğlu, yağışın akşam da süreceğini söyledi.

Halkı toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet eden İmamoğlu, “Kar yağışının 18.00’den sonra devam etme ihtimali yüksek. Bu akşam da kar yağışının belli noktalarda etkili olacağını bilelim. Vatandaşlarımızın yola çıkmama hususunda hassasiyet göstermeli. Yarın ve bir sonraki günle ilgili kar ihtimali var. Vatandaşlarımızın başta Valiliğimiz ve bizlerin yapacağı açıklamaları takip etmelerini diliyorum” dedi.

İmamoğlu’nun son duruma dair verdiği bilgiler şöyle:

  • Kar kalınlığı 80 cm’yi bulan bölgelerimiz var. Bazı yollarda 1 metreyi aşan yerler oldu. Şehir genelinde 35-50 cm kar kalınlığı oluştu. Kar yağışının 18.00’den sonra devam etmeli yüksek.
  • Valilik, Anadolu ve Trakya istikametinden şehrimize araç girişindeki kısıtlamayı duyurdu. Otogarlardan çıkış kısıtlaması saat 13.00’e kadar devam edecek.
  • TEM Otoyolu, Kuzey Çevreyolu’nda ve D-100 Çevreyolu’nda araçlarını bırakmış olan vatandaşlarımızın araçlarını almalarına müsaade edilecek. Özellikle Terkos ve Sazlıdere bölgesine yağan karla barajlarımızda doluluk oranı yüzde 54’lerden yüzde 70’lere ulaştı. Bu sevindirici bir haber.

 

HABER MERKEZİ