İmamoğlu’ndan İSKİ tepkisi: Artışların sorumlusu iktidardır

İmamoğlu’ndan İSKİ tepkisi: Artışların sorumlusu iktidardır

İBB Başkanı İmamoğlu, İSKİ’nin zam teklifinin AKP grubu tarafından kabul edilmeyişin ilişkin, “Bütün bu artışların vebali İSKİ veya İBB değildir, iktidardır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, su tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelere “Suya en az yüzde 7 indirim yaparak, enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalısınız” çağrısına yönelik de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şu sözleri kullandı:

Mevcutta bir bütçe var. 15 milyar liraya yakın hale gelmiş yeni bütçeyi, revize bütçe talebini bile görmezden gelmek körleşmiş bir AK Parti grubu var karşımızda. Dolayısıyla ve günün sonunda öyle bir komik hale geldiler ki sözüm ona bir teklif sunuyorlar; diyorlar ki ‘Siz bizim küçük zam teklifimizi kabul edersiniz ya da hiç zam vermeyiz’ Bu nasıl bir tavır? Tehdit yapıyor. İstanbul tarihi böyle bir cahil adam görmemiş. Tehdit ediyor bizi. Tehditten sonra bizden de o tehdidine boyun eğeceğimize zannediyor. Neye? Hiçbir temeli olmayan teklifine evet diyecekmişiz.

 

Biz sana pabuç mu bırakacağız? İstanbul’u kaybetme öfkesi yüzünden bütün vicdanını kara bir bulut kaplamış İSKİ’yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlara bir haberim var; yaptığınız suçtur! Sizin öfkeniz yüzünden milyarlarca lira zarara girecek olan İSKİ emin olun çok kısa sürede bu zararı bizim teklifimize ret oyu veren her üyeden rücu edilecek. Mahkemelerde İstanbul’a verdiğiniz zararın faturasını göreceksiniz. Bütün bu artışların vebali İSKİ veya İBB değildir; bu ülkede herhangi bir şeyin fiyatı çok artıyorsa, sorumlusu ekonomiyi yöneten kişilerdir, iktidardır.

 

HABER MERKEZİ