İngiltere’de Brexit Bakanı Frost istifa etti

İngiltere’de Brexit Bakanı Frost istifa etti

İngiltere’nin Brexit Bakanı Lord David Frost, AB ile ilişkilerin “uzun vadeli” olduğu gerekçesiyle istifa etti.

İngiltere’nin Brexit Bakanı Lord David Frost, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin “uzun vadeli” olduğu gerekçesiyle istifa etti. Frost, Başbakan Boris Johnson’a gönderdiği mektupta, 2 buçuk yıl boyunca AB ile müzakerelere liderlik ettiğine dikkati çekti. İngiltere’ye ülke olarak özgürlüğünü ve bağımsızlığını geri kazandırdıklarını ve AB ile yeni ilişki kurma sürecini başlattıklarını belirten Frost, bunun uzun vadeli bir iş olacağı gerekçesiyle Ocak’ta görevinden ayırma konusunda bu ay mutabık kaldıklarını kaydetti.

Sözler tutulmadı

İstifa gerçekleşmeden kararın basına sızdığını belirten Frost, “Bu planın bu akşam kamuoyuna açıklanması, hayal kırıklığına neden oldu ve bu şartlar altında derhal geçerli olmak üzere istifa etmenin doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hükümetin politikalarının yönüyle ilgili eleştiride bulunduğunu, tekrar salgın kısıtlamaları olmayacağı yönündeki sözlerin tutulmadığı için üzgün hissettiğini kaydeden Frost, “Umarım işler en kısa zamanda rayına oturtturulur ve başka yerlerde gördüğümüz zorlayıcı önlemlerin cazibesine kapılmayız” ifadelerini kullandı.

Frost’un istifası, Johnson’ın siyasi olarak sıkıştığı dönemde geldi. Aşı pasaportuna ilişkin düzenlemeye partisinden 98 vekilin “hayır” oyu verdiği Johnson’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti, 16 Aralık’ta Kuzey Shropshire’da yapılan ara seçimi de kaybetmişti.

 

HABER MERKEZİ