İntihar eden KHK’li Demirel’in ağabeyi: Geri dönmek için çok çabaladı

İntihar eden KHK’li Demirel’in ağabeyi: Geri dönmek için çok çabaladı

Hayatına son veren KHK’li Fatma Demirel’in ağabeyi ve SES Diyarbakır Eş Başkanı Şiyar Güldiken, Fatma Demirel’in yaşadıklarına dikkat çekti.

OHAL dönemi boyunca ekonomik sıkıntıların da zirveye çıktığı bu dönemde iş bulamayan, yoksullukları artan pek çok KHK’li intihara sürüklendi. Onlardan biri de KHK ile Diyarbakır Çocuk Hastanesindeki görevinden ihraç edilen sağlık emekçisi Fatma Demirel oldu. Röntgen teknikeri olan ve ihraç edilen Fatma Demirel’in son dönemlerde iş aradığı ve bulamadığı ortaya çıktı. Demirel’İn ağabeyi, son sürece kadar Fatma Demirel’in işe geri dönme umudunu koruduğunu söyledi.

‘Sosyal devlet bunu yapmamalıydı’

Evrensel’in haberine göre yaşamına son veren Fatma’nın ağabeyi Emrah Demirel, Fatma’nın yaşadıklarını anlatırken kardeşinin tek başına bırakıldığını belirtti:

“İlk KHK ile ihraç edilen sendika üyesiydi. Artık ihraç sebebi neye dayandırılarak yapıldıysa… Sonuçta sosyal devlet bu şekilde davranmamalıydı. İnsanların çocuklarının olduğu, bundan sonraki yaşamında bir psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilecekleri, bunlarla ilgili hiçbir şey yapılmadı ve tek başına bırakıldı. Biz ailece elimizden geleni yapmaya çalıştık tabii ki ama sonuçta insanlar kendi içlerinde yalnız kaldıklarında neler yaşayabildiklerini çok da kestiremiyorsunuz. Bu meslek için okudu, çalıştı ihraç oldu, sonrasında da çok çaba sarf etti geri dönebilmek için bir türlü olmadı ama inancını koruyordu ‘geri döneceğim işime‘ diye. Son bir kararla herhalde tekrardan olmayacağı söylenince böyle bir karar verdi. 17 yaşında bir kızı var şimdi onun için çabalayacağız.”

SES: Arkadaşımız her türlü acıyı yaşadı

İntihar eden sağlık emekçisi Fatma Demirel Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesiydi. SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken de intihar eden üyeleri Fatma Demirel’e ilişkin şunları söyledi:

 “90’lı yılların başında çocuk hastanesinde röntgen teknikeri olarak çalışmaya başlayan bir arkadaşımız. 2010’da bir cezaevi süreci oldu kısa süreliğine sonrasında işinden edildi, sonra tekrar geri döndü. En son 2016 yılında ihraç edildi. 48 yaşında, bir süre önce eşinden boşandı. Bir dönem ruhsal zorluklar yaşadı, doğal olarak insanların baş etme mekanizmaları çalışamadı. En nihayetinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı ‘ağaç kabuğu yesinler’ diye düşmanca bir hukukla yaklaştı ihraçlara. Arkadaşımız bir Kürt kadının başına gelebilecek her türlü acıyı yaşamıştır. Bunun içinde şiddet de var, erkek şiddeti de var, devlet şiddeti de var.”

‘OHAL komisyonu oyalama komisyonu’

İhraç edilen birçok insanın beraat kararı olmasına rağmen iade edilmediklerini belirten Güldiken, OHAL Komisyonunun oyalama komisyonu olduğunu söyledi:

“Beş yıldan daha fazla bir süredir insanlar haksız hukuksuz ihraç edildiler. İhraçların büyük bir çoğunluğunun mahkeme kararları beraat olmasına rağmen işlerine iade edilmedi. OHAL Komisyonu bir oyalama komisyonudur. Öfkeliyiz!”

HABER MERKEZİ