İşçiler meydanlarda: Asgari ücrette kırmızı çizgimiz 5 bin 200 TL

İşçiler meydanlarda: Asgari ücrette kırmızı çizgimiz 5 bin 200 TL

Asgari ücret görüşmeleri karşısında seslerini yükselten işçiler DİSK’in çağrısıyla miting gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “işçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir” dedi.

“Artık yeter; geçinmek istiyoruz” diyen işçiler, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) çağrısıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda yapılacak miting için bir araya geldi.

Maltepe Sahil Yolu’nda toplanan binlerce işçi, oluşturdukları yürüyüş kortejiyle yoğun güvenlik önlemleri altında miting alanına geldi. Miting, İlkay Akkaya’nın konseri başladı.

Ardından konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu meydandan emeğin köleliğe karşı kurtuluş savaşını başlatıyoruz. Hep birlikte emeğimize, memleketimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

‘Kara kışı bahara çevireceğiz’

“Kara kışı bahara çevireceğiz” diyen Çerkezoğlu, “Bize yaşatmaya çalıştıkları kara kışa karşı işçi baharını getireceğiz. Sadece emeğimiz, ekmeğimiz için değil; adalet için, özgürlük için, demokrasi için ayağa kalkıyoruz işçi sınıfı olarak.  Bu adaletsiz sistemi değiştirmek boynumuzun borcudur. Türkiye’deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim; işçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir.” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ