İşçilerden yarın Kartal’da yapılacak miting için çağrı

İşçilerden yarın Kartal’da yapılacak miting için çağrı

Kartal Meydanı’nda gerçekleşecek “İşçi, Emekçi Mitingi”ni başlangıç olarak değerlendiren işçiler, iktidara ve sermayeye karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

İstanbul’da işleri ve hakları için direnen Sinbo, Carrefour, SML Etiket, Bayrampaşa ve Bakırköy belediyeleri, Tur Assist ile Alba Plastik işçilerinin çağrısıyla bir araya gelen 41 siyasi parti, sivil toplum örgütü ve işçi sendikası yarın Kartal Meydanı’nda “İşçi Emekçi Mitingi” düzenleyecek.

Bir ay önceden hazırlıkları başlayan mitingin hazırlıklarıyla ilgili Mezopotamya Ajansı’ndan Kadir Güney’e konuşan işçiler, emekten yana olan herkesi Kartal Meydanı’na davet etti.

‘Topyekün saldırılara, topyekün cevap’

Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, mücadele eden kesimlerin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Çünkü sermaye ve onun iktidarı bizleri bir araya gelemeyişimizden faydalanıyor. Bizlerde bu rüzgarı tersine çevirmeliyiz. Bu miting ve sermayeye karşı bir tehdit oluşturabilmek açısından da önemli bir yerde duruyor. Miting topyekün saldırılara karşı topyekün cevap verme zemini oluşturmuş olacak” dedi.

Türker mitingle ilgili şu çağrıyı yaptı:

İşçi sınıfına dönük saldırılarda birlikte olmayacaksak, bu saldırılar katmerleşerek üzerimize geldiğinde hala sesimizi çıkaramayacaksak bizler işçi sınıfının öncüleri ya da işçi sınıfı için mücadele veren kesimler olarak kendimizi göremeyiz. Herkesi mitinge davet ediyoruz. Gelin hep birlikte işçi, emekçilerin kürsüsünde taleplerimizi haykıralım.

‘Örgütlü mücadeleyi büyütmeliyiz’

Bakırköy Belediyesi işçisi ve Genel-İş İstanbul 2 Nolu Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan ise emekçilerin yaşadığı sorunların pandemiyle birlikte daha da ağılaştığını belirterek, şunlara dikkat çekti:

Bizim derdimizi sıkıntımızı çözecek düzen partileri değil. Bizim derdimizi sıkıntımızı çözecek olan örgütlü halkın gücüdür. Bizimde örgütlenmemiz lazım. Tüm emekçi halkı 24 Ekim’deki mitinge gelmelerini bekliyoruz. Hep birlikte sermayeye, iktidara ve geleceğimizi çalanlara bir mesaj vermemiz gerekiyor. O mesajın adı da örgütlü mücadeledir. Örgütlü mücadeleyi büyütmek için herkesi Kartal’a bekliyoruz.

HABER MERKEZİ