IŞİD yine saldırdı: Dört peşmerge yaşamını yitirdi

IŞİD yine saldırdı: Dört peşmerge yaşamını yitirdi

IŞİD’in Peşmerge mevzilerine düzenlediği saldırıda dört peşmergenin hayatını kaybettiği açıklandı.

IŞİD Kerkük’ün Pirde (Altınköprü) ilçesinde peşmerge mevzilerine saldırdı. Saldırıda dört peşmergenin yaşamını yitirdiği ve bir peşmergenin de yaralandığı öğrenildi.

Rudaw’da yer alan habere göre, IŞİD gece saat 23:20’de Pirde (Altunköprü) ilçesine bağlı Kara Salim (Qeresalim) köyünde peşmerge 70’inci Kuvvetleri 126’ıncı Tugayına bağlı 3’üncü Taburu mevzilerine saldırdı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı üyesi ve peşmerge Bakanlığı Temsilcisi General Abdulhalik Talat, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, IŞİD’lilerin son zamanlarda peşmerge Güçlerine yönelik saldırılarını arttırdığına dikkat çekti.

IŞİD, 2 Aralık’ta Musul’un Mahmur ilçesi Karacuğ Dağı bölgesinde bulunan Xidircice köyüne saldırmış, saldırıda 10 peşmerge ve kardeş olan üç sivil yaşamını yitirmiş ve bir sivil de yaralanmıştı.

IŞİD, 28 Kasım’da da Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan beş peşmerge hayatını kaybetmişti.

29 Kasım’da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise iki peşmerge yaşamını yitirmiş, iki peşmerge de yaralanmıştı.

HABER MERKEZİ