İşlerine dönmek için direnen Bakırköy Belediyesi işçileri: Güvencesiz çalışmak istemiyoruz

İşlerine dönmek için direnen Bakırköy Belediyesi işçileri: Güvencesiz çalışmak istemiyoruz

Bakırköy Belediyesi’ndeki işlerine geri dönmek için 59 gündür direnen işçiler, “Kuralsız ve güvencesiz çalışmak istemiyoruz” dedi.

İstanbul Bakırköy Belediyesi tarafından işlerine son verilen işçiler, Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması ve işlerine geri dönme talebiyle Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda sürdürdükleri eylem 59’uncu gününe girdi.

“Toplu sözleşme hakkımız engellenemez” pankartı açan işçilerden Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 2 No’lu Şube Disiplin Kurulu Başkanı Nafize Toprak, 2018 yılından bu yana anayasal hakları için mücadele ettiklerini dile getirdi.

Belediye yönetiminin aradan geçen 3 yılda tüm girişimlerine rağmen toplu sözleşme sürecini mahkeme eliyle uzattığını belirten Toprak, belediyenin kanunsuzlukta ısrar ettiğini belirtti.

İşçilerin yanı sıra istifaya zorlandığını vurgulayan Toprak, “Faaliyet raporlarında, milyonluk ihaleler, milyonluk temsil ve ağırlama giderleri, 613 milyonluk devasa bütçede her harcama kalemine para bulunurken, Bakırköy’ün yükünü çeken şirket işçilerine sıra gelince ‘paramız yok’ açıklaması yapılmaktadır” dedi.

Bakırköy Belediyesi’nin kuralsız, güvencesiz ve toplu sözleşmesiz çalışma yaptığının altını çizen Toprak, belediye yönetimine şu çağrıda bulundu:

Bakırköy Belediyesi işçilerinin istediği, anayasal ve demokratik haklarıdır. Taleplerimiz günün şartlarına göre en masum ve en basit taleplerdir. Kuralsız ve güvencesiz çalışmak istemiyoruz. Kanunsuzca işten atılan işçi arkadaşlarımız işlerine geri alınsın istiyoruz.