İstanbul’daki ekmek kuyruğu New York Times’da

İstanbul’daki ekmek kuyruğu New York Times’da

Gıda ürünlerine yapılan zamlarla birlikte ekmeğin fırınlara göre daha ucuz olduğu Halk Ekmek satış noktalarında oluşan kuyruklar uluslararası gazetelerde de yer almaya başladı.

Döviz kurundaki artış ve yükselen enflasyon nedeniyle toplumun alım gücü düşerken gıda ürünlerine üst üste zam yapılması insanları zor durumda bırakıyor. Temel gıda ürünlerinden biri olan ekmeğin fırınlarda 3.5 TL’ten satılması ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlık Halk Ekmek satış noktalarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Ekmek kuyruklarında ortaya çıkan görüntüler uluslararası basında da yer almaya başladı.

New York Times gazetesi İstanbul’daki ekmek kuyrukları ile ilgili “Çok sayıda Türk ekmek alamıyor, fırıncılar da üretemiyor” başlığı ile haber yayımladı.

Carlotta Gall imzalı haberde “Türkler, Türk lirası dolar karşısında erirken ve maaşları artık günlük temel ihtiyaçları bile karşılamazken artan enflasyonla boğuşuyor, fiyatların yükselişini izliyor. Çok sayıda insan devletin sattığı, ucuz ekmeklerle masalarını doldurmaya çalışırken çeşitli mahallelerde ekmek kuyrukları belirmeye başladı” ifadelerine yer verildi. Haberde, İstanbul’da bu hafta görülen Halk Ekmek kuyruğundan izlenimler aktarıldı.

 

HABER MERKEZİ