İşten çıkarılan Migros işçileri: Kazanana kadar buradayız

İşten çıkarılan Migros işçileri: Kazanana kadar buradayız

Esenyurt Migros Depoda işten çıkarılan işçilerin sayısı 250’ye yükseldi. Dün polis zoru ile depodan çıkarılan işçiler bugün yeniden depo önünde toplanarak “Kazanana kadar buradayız” dedi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi olan Migros işçileri, yüzde 8 zam teklifine karşı günlerdir İstanbul’un Esenyurt ilçesinde depolarda direniyor. Daha önce kendilerini depoya kilitleyen işçiler, Migros yönetimi tarafından polis zoruyla depo dışına çıkarıldı. Eylemlerini sürdürmekte kararlı olan işçiler, bugün depo önünde toplanarak “Kazanana kadar buradayız” dedi.

250 kişinin işine son verildi

Öte yandan dün 120 işçi, işten çıkarılmıştı. Ancak işçilerin verdiği bilgiye göre eylemde olan bütün depo işçilerine yönetim tarafından iş akitlerinin sonlandırıldığına dair mesaj gönderildi.

DGD-SEN, Twitter hesabından, “Bugün idari izinli gösterilen ve içerde olan işçi kardeşlerimiz kapıdaki işten atılan kardeşlerimizle dayanışma gösterdikleri için işten atıldı. Migros 250 işçi kardeşimizi işten attı” bilgisini paylaştı.

‘Direnişimiz bir günlük değil’

Direnişteki işçiler yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yaklaşık 200 kişi buradayız. Dışarıda olan arkadaşlarımız da var. Bizim amacımız Migros’tan bir ekmek parası istemektir. Bunu bize çok gördüler ve bize kapıyı gösterdiler. Bizim direnişimiz bir günlük değildir. Biz kazanacağımız direnişin yoluna girdik ve kazanacağız. En fazla yapacağınız şey bizi işten çıkarmak. Yaptığınız tek şey tehdit. Bütün işçilere sesleniyoruz; Bugün burada işçinin ayak sesi var. Yarın da sizin olmalı. Patronlara huzur olmamalı.

 

HABER MERKEZİ