‘İtirazımız Var’ mitingi İzmit Kaymakamlığı tarafından yasakladı

 ‘İtirazımız Var’ mitingi İzmit Kaymakamlığı tarafından yasakladı

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 6 Mart Pazar günü “Yoksulluğa, Faturalara, İşsizliğe, Zamlara İtirazımız Var” sloganıyla yapmak istediği miting İzmit Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 6 Mart Pazar günü “Yoksulluğa, Faturalara, İşsizliğe, Zamlara İtirazımız Var” sloganıyla gerçekleştirmek istediği miting İzmit Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Miting tertip komitesine İzmit Kaymakamlığı tarafından tebliğ edilen yazıda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17.maddesine, kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 23.maddesine atıf yapılarak miting başvurusunun uygun görülmediği belirtildi. Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları açıklamayla yasağa tepki gösterdi.

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, açıklamada şunları söyledi:

“Kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önüne geçilmesi, genel sağlığın korunması Kocaeli Valiliği ve İzmit Kaymakamlığı’nın asli görevidir. Toplantı, gösteri yürüyüşü ve miting için başvuru zorunluluğu da kentin mülkü amirlerinin bu asli görevlerini yerine getirmeleri için yapılmaktadır. Hem asli görevinizi yerine getirmeyeceksiniz hem de yoksulluğa ve zamlara hayır demek için yapılmak istenen bir mitingi üstelik de kanuna atıfla yasaklayacaksınız. Bu yasaklama ile İzmit Kaymakamlığı ve Kocaeli Valiliği ‘Yoksulluğa, Faturalara, İşsizliğe, Zamlara İtirazımız Var’ demenin kamu düzenini bozduğunu, bu talebi hep birlikte dile getirmeyi ise suç saydığını açıkça itiraf etmiştir. Anlaşılan odur ki; bu kentin mülki amirlerinin ‘asli işi’ zamlara ve yoksulluğa karşı çıkmayı yasaklamaktır!”

‘Valilik bu yasaklama kararı ile kimin tarafında olduğunu göstermiştir’

Kocaeli’nin bir emek kenti olduğunu belirten Yıldırım, “Valiliğin işçi sınıfı ve emekçilerin hak talepli eylem ve direnişlerine nasıl bir tutum takındığını 1 ayı aşkın süredir atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakkı için direnen Farplas işçilerine yapılan muameleden biliyoruz. Farplas işçileri hakları için mücadele etmiş, taleplerinin kabul edilmesi için işyerine kapanmış, Valilik talimatı ile işçiler darp edilerek, gözaltına alınmıştır. Kocaeli Valiliği bu yasaklama kararı ile bir kez daha kimin tarafında olduğunu göstermiştir” dedi.

Açıklamaya katılım çağrısı

Yıldırım, 2022 yılının sadece ilk iki ayında 108 adet grev gerçekleştiğini ve bu grevlerin yarısında işçiler kazanım elde ettiğini hatırlatarak, şunları da vurguladı:

“Bizler Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri olarak ‘Yoksulluğa, Faturalara, İşsizliğe, Zamlara İtirazımız Var’ demekten geri durmayacağız. İnsanca bir yaşam talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Tüm Kocaeli halkını hem bu yasaklama kararına hem de bize dayatılan yoksulluğa, faturalara, işsizliğe, zamlara itirazımızı dile getirmek üzere yapacağımız kitlesel basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 6 Mart Pazar günü saat.14.00’te Anıtpark’ta olacağız. Gelin hep birlikte itirazlarımızı büyütelim.”

HABER MERKEZİ