İzmir’de kuryeler kontak kapattı: Düşük ücret ve esnaf kurye dayatmasına son

İzmir’de kuryeler kontak kapattı: Düşük ücret ve esnaf kurye dayatmasına son

Yemeksepeti Banabi’de çalışan kurye ve depo işçileri, yapılan zamlarla geçinemediklerini belirterek kontak kapattı.

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, geçinebilecek bir ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma, prim gibi birçok hakları için kontak kapatarak basın açıklaması yaptı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile birlikte Alsancak’ta bulunan Banabi Yemeksepeti binası önünde bir araya gelen işçiler sık sık, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Asgari değil insanca ücret” ve “İşveren zammını al başına çak” sloganları attı.

İşçiler adına konuşan Fırat Kara, “5 bin 500 lira ücret artı prim, yan haklar, hakkını arayan işçilerin işten çıkarılmaması, ekstra mesai ücretlerinde yemek parası, rapor aldığımızda primlerimizde para kesintisinin olmaması, iş kolunun taşımacılığa geçilmesi ve sendikanın yetkisine yapılan itirazın geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

‘Canımızı tehlikeye atıyoruz’

4 bin 250 liraya kimsenin geçinemediğini söyleyen Kara, “Her şeye zam geldi, geçinmek zor. Zaten canımızla uğraşıyoruz, trafik bir yandan hava koşulları diğer yandan. 20-30 lira için canımızı tehlikeye atıyoruz. Bize bir şey olduğunda Banabi Yemeksepeti arkamız olacak mı? Bizim taleplerimiz belli, kararımız net. Yolumuzdan dönmek yok” diye belirtti.

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli de TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “TÜİK bağımsız bir kurum olmaktan çıktı, saraydan geleni açıklıyor. Bu rakamları asla kabul etmeyeceğiz. Emekçilerin yaşamını sürdürebilmeleri için en temel gereksinimi gıda ürünleridir. Ev kiraları, elektrik, doğal gaz faturaları bunları düşününce sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ