‘İzmir’de son 3 haftada en az 67 sınıf karantinaya alındı’

‘İzmir’de son 3 haftada en az 67 sınıf karantinaya alındı’

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, son üç haftada en az 67 sınıfın karantinaya alındığı İzmir’in 9 ilçesinde, 62 öğrenci ile 97 öğretmenin Covid-19 testinin pozitif olduğunu açıkladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, ülkede Omicron Varyantı ile birlikte son üç haftadır vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

Okullarda da benzer bir durumun olduğunu belirten Vardal, “Bu yükselme eğilimini kaygı verici düzeyde değerlendirmek gerekiyor. 21 Ocak tarihiyle birinci dönem sona erecek. Ancak bu hafta ve önümüzdeki hafta içerisinde de bu vaka sayılarında yükseliş devam ederse, ciddi bir risk altında olacağız. Ara tatili bu boyutuyla değerlendirmek gerekiyor” dedi.

Eğitim Sen olarak örgütlü oldukları 9 ilçeden kendilerine gelen bilgileri paylaşan Vardal, karantinaya alınan sınıf sayısının en az 67, pozitif öğrencinin 62 ve öğretmen sayısının ise 97 olduğunu aktardı.

Bu sayılar en az olan sayılar. Gerçekteki sayıların daha yüksek olduğunu söylemek mümkün. Saatler geçtiğinde bu sayılar sürekli artmakta. Bize gelen bilgilerde özellikle Konak ve Karabağlar ilçelerinde öğrenci sayısı ve günlük yaşam sirkülasyonun daha yoğun olduğundan kaynaklı buralarda vaka sayıları çok daha yüksek. Ayrıca 25-30 dersliği olan liselerin yüzde 50’si karantinaya alınmış durumda. 13 ya da 15 sınıfı karantinaya alınmış liseler var. Bu artık o okullarda eğitim-öğretimin sürdürülemez bir noktaya doğru gittiğini de göstermektedir. Böyle devam ederse doğal olarak diğer sınıfların da karantinaya alınma olasılığı çok yüksek. Bu nedenle hızlıca önlemlerin alınması gerekiyor.

 

HABER MERKEZİ