Kaçmaz’dan Soylu’ya: İftira attınız, hesap soracağım

Kaçmaz’dan Soylu’ya: İftira attınız, hesap soracağım

İçişleri Bakanı Soylu’nun, “iftira atarak kendisini hedef gösterdiğini” belirten HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Ailemi, ya da aşiretleri birbirine kırdırabilirsiniz. sizden hesap soracağım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP ilçe başkanının kardeşi Tahir Güven’e yapılan silahlı saldırıya ilişkin HDP’li Hüseyin Kaçmaz’ı suçladı. Soylu, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç’i, YPS üyesi ilan ederek, Kaçmaz’ın evinde yakalandığını iddia etti.

Dinç ve beraberindeki iki kişinin, HDP Silopi ilçe binasına giderken, polis kontrol noktasında durdurularak, gözaltına alındığı kamuoyuna yansımıştı.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, ikametgah adresini göstererek, “İftiracı Bakanın çok net bir iftirasına maruz kaldım. Bu, e-devletten demin aldığım ikametgâh adresim; bu bir. İkincisi; Benim, ailemin, kardeşlerimin Türkiye’nin birçok yerinde oturduğu birçok adresi var. Dün gece bahsettiği kişi Silopi çarşı merkezine yakın bir yerde gözaltına alınmış” yanıtını verdi.

‘Aylardır Şırnak’ta’

Gözaltına alınan kişinin HDP Gençlik Meclisi üyesi olduğunu söyleyen Kaçmaz, “Aylardır Şırnak il ve ilçelerinde, partinin bütün çalışmalarında, bütün o Emniyet teşkilatının gözü önünde çalışmalarını yürütüyor. Eğer ki dediğiniz gibi, o iftira ettiğiniz şekilde YPS üyesiyse bugüne kadar niye işlem yapmadığınız ha? Utanmıyor musunuz yalan söylemeye” diye sordu.

İftira atmanın kolay olmadığını sözlerine ekleyen Kaçmaz, sözlerine şöyle devam etti:

Bakın, bir buçuk sene önce benim ağır engelli çocuğuma ilişkin de iftira attınız; bakın, iftira attınız. Bakın, siz yine iftira attınız, bakın utanacaksınız. Bakın, bu bahsettiğiniz iftira o kadar basit bir iftira değil; benim ailemi, müteveffanın ailesini ya da aşiretleri birbirine kırdırabilirsiniz. Siz utanmadan şu köylüler hakkında, Van’da mantar toplayan köylüler hakkında ‘PKK’li’ dediniz ve bunlar beraat etti, siz tazminat ödemek zorunda kaldınız. Kendi pisliklerinizi bize saldırarak örtmeye çalışmayın. Size yanlış bilgi de verdilerse onun hesabını siz sorun, çünkü bu iftiranız karşısında ant olsun ki sizden hesap soracağım, tazminatı da çatır çatır harcayacağım.

“Hesap vereceksiniz” sözleriyle Kaçmaz’ı hedef alan Soylu, yapılan açıklamalar ardından ise ne soru-cevap bölümünde ne de sataşmadan kürsüye çıktığında yanıt vermedi.

HABER MERKEZİ