‘Kadına yönelik şiddet’e karşı görsel içerik yarışması

‘Kadına yönelik şiddet’e karşı görsel içerik yarışması

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, şiddete maruz kalan kadınların güçlenmesi, verilen hak mücadelesinin desteklenmesi kapsamında bir “Görsel İçerik Yarışması” düzenliyor. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, kadına yönelik şiddete karşı görsel içerik yarışması düzenliyor. Şiddete maruz kalan kadınların güçlenmesi, verilen hak mücadelesinin desteklenmesi kapsamında düzenlenen yarışma için son başvuru tarihi 28 Şubat.

Görsel sanatlar alanında çalışanların başvuru yapabileceği yarışmaya fotoğraf, ilüstrasyon gibi farklı içeriklerle de katılınabiliyor.

Amaç farkındalık yaratmak

UNDP Türkiye, düzenlediği yarışmanın amacını ise şu sözlerle ifade ediyor:

 “Kadına yönelik şiddet sorununu, biçimlerini, çevrenin ve kurumların şiddete tepkilerini sorumlu, etik ve basmakalıp olmayan bir şekilde anlatan görsel içerikleri bir araya getirerek bu konuda farkındalık yaratmak. Ayrıca şiddet sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyulan destek ve doğru bilgiye erişim mekanizmalarının ortaya çıkarılması ve mağdurların maruz kaldıkları şiddetin ardından yalnız olmadıklarının gösterilmesi kapsamında dayanışma göstermek ve bu yolla kadınların güçlenmesine destek olmak.”

‘Kadına yönelik şiddet’ temalı içerikler

Yarışmaya gönderilecek eserlerin işleyebilecekleri temaların bazıları şöyle:

*Şiddete uğrayan kadının perspektifi

*Şiddet mağdurlarına yönelik bu konuda harekete geçme çağrısı

*Kadınların yardıma bağımlı olmadan, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri – “Dayanıklılık”- “Güçlenme” temalarına dikkat çekme Kadına yönelik şiddetin çeşitleri; ev içi şiddet, partner bazlı şiddet, flört şiddeti, çalışma alanlarında uygulanan şiddet vb. konularda farkındalık artırma

*“Kadına yönelik şiddet” kavramının tüm biçimlerini çevreleyen mevcut klişeler ve yanlış anlamalara dikkat çekme

*Şiddete tanık olan kişilerin korkusuzca bunu dile getirebilmeleri, kadına yönelik şiddet konusunun tabu olmaktan çıkması ve toplum içinde rahatlıkla konuşulabilmesinin teşvik edilmesi

*Şiddet uygulayan kişiye yönelik karşı duruş

*“Kadına yönelik şiddet” olgusunun birey ve toplum üzerindeki etkileri ve sonuçlarının görünür kılınması

Yarışmanın son başvuru tarihi ise 28 Şubat.

(Kaynak: bianet)