Kadınlar zamlara karşı AVM’de oturma eylemi yaptı: ‘Zamlar geri alınsın’

Kadınlar zamlara karşı AVM’de oturma eylemi yaptı: ‘Zamlar geri alınsın’

Kadınlar, elektrik, doğalgaz, su ve temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zamlara karşı AVM’de oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında örgü örüp, kitap okuyan kadınlar, “Evler soğuk, AVM’ler sıcak”, “Faturalar cep yakıyor” ve “Zamlar geri alınsın” yazılı dövizleri taşındı.

Kadınlar, elektrik, doğalgaz, su ve temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zamlara karşı Kadıköy’de bulunan Nautilus Alışveriş Merkezi’nde (AVM) oturma eylemi düzenledi. Eylem sırasında örgü örüp, kitap okuyan kadınlar, “Evler soğuk, AVM’ler sıcak”, “Faturalar cep yakıyor” ve “Zamlar geri alınsın” yazılı dövizleri taşındı.

Uzun süre oturmaya devam eden kadınlara, AVM’nin yetkilileri müdahale etmek istedi. Ancak kadınlar müdahaleye rağmen eylemlerini sürdürmeye devam etti. Gelen zamlar nedeniyle yaşamlarını sürdürmekte zorlandıklarını ve sadece hayatta kalmak için çalışmaktan bıktıklarını ifade eden kadınlar, yapılan zamların geri alınmasını istedi.

 ‘Biz kadınlar faturalarımızı ödeyemiyor, ısınamıyor,  barınamıyoruz’

Zamlar nedeniyle sağlık ve yaşamlarının tehdit altında olduğunu belirten kadınlar, “Fakat şu an içinde olduğumuz ya da olacağımız AVM’ler sermayedarların çıkarları için bu kadar sıcak ve ışıklı iken; evlerin içine hapsedilmeye çalışılan, istihdamın dışına itilen, ev ve bakım emeği kıskacına alınmaya çalışılan biz kadınlar faturalarımızı ödeyemiyor, ısınamıyor, barınamıyoruz” dedi.

Kadınlar, “Bugün üşüyerek, karanlıkta evlerimizde yapmakta zorlandığımız ne varsa arkadaşlarımızla bir araya gelip sosyalleşmek, yoga yapmak, ders çalışmak, yemek yemek gibi birçok şeyi sermaye için sıcacık, bolca ışıklandırılmış Nautilus AVM’de hep beraber yaptık” diye konuştu.

HABER MERKEZİ