Kaftancıoğlu’ndan mahkeme kararına direnen TÜGVA’ya: Kamunun malına çökme dönemi bitti!

Kaftancıoğlu’ndan mahkeme kararına direnen TÜGVA’ya: Kamunun malına çökme dönemi bitti!

Mahkeme, AKP’li yönetimi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıllığına TÜGVA’ya devredilen Adalar İskelesi kafeteryasının yeniden İBB’ye devredilmesine karar verdi. Ancak TÜGVA karara uymazken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Kamunun malına çökme dönemi bitti” diyerek vakfa tepki gösterdi.

Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP yönetimindeyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından on yıllığına TÜGVA’ya verilen kafeterya tahliye edilmek istendi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi’ni, mahkemenin kesin kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor” diye yazdı. Ongun, “Yasaya rağmen bir vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırı, görülmemiş bir olaydır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” ifadeleriyle durumu özetledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da “Kamunun malına çökme dönemi bitti!” diyerek, “Halk mı büyük 3-5 kişi mi, göreceğiz!” dedi.