Kanser hastası Özdoğan’ın 72 yaşındaki annesi ve Çetinkaya serbest bırakıldı

Kanser hastası Özdoğan’ın 72 yaşındaki annesi ve Çetinkaya serbest bırakıldı

Cezaevinde tutuklu Kanser hastası Ayşe Özdoğan için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan Özdoğan’ın 72 yaşındaki annesi Fatmana Karakuzu ile Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu için adalet arayan Melek Çetinkaya serbest bırakıldı.

Antalya’da Gülen Cemaati’ne ait bir öğrenci yurdunda idarecilik yaptığı iddiasıyla 9 yıl 4 ay hapis cezası alan 4’üncü evre kanser hastası Ayşe Özdoğan tutuklanarak cezaevine ne gönderilmişti.

Ayşe Özdoğan’ın kendisi gibi kanser hastası olan 72 yaşındaki annesi Fatmana Karakuzu kızı için oturma eylemi yapmak isterken gözaltına alındı.

Bir çok kurumun çağrısına rağmen tahliye edilmeyen kanser hastası kızı için Antalya’da oturma eylemi başlatan Fatmana Karakuzu karakola götürüldü.

Hava Harp Okulu öğrencisiyken tutuklanan ve müebbet hapis cezası alan oğlu için adalet isteyen Melek Çetinkaya’nın da Karakuzu ile birlikte gözaltına alındığı öğrenildi.

Gergerlioğlu: Serbest bırakın

Haberi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu.

Gergerlioğlu, kızının tahliye edilmesini isteyen Ayşe Özdoğan’ın annesinin ve Çetinkaya’nın gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü bildirdi.

Antalya Valiliği’ni etiketleyerek sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP’li vekil “Onları serbest bırakın, bir cinayete engel olmak isteyenleri mi gözaltına alıyorsunuz?” tepkisini gösterdi.

Emniyet işlemleri akşam biten Çetinkaya ve Karakuzu daha sonra serbest bırakıldı.

HABER MERKEZİ