Kazakistan’da gözaltına alınanların sayısı 10 bine yaklaştı

Kazakistan’da gözaltına alınanların sayısı 10 bine yaklaştı

Kazakistan’da yakıt fiyatlarının artışıyla başlayan ve bir anda ülkenin birçok yerinde kitlesel gösterilere dönüşen olayların Rusya’nın desteği ile bastırılmasından sonra ülkede gözaltı operasyonları sürüyor.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ülkedeki olaylar nedeniyle yapılan gözaltı sayısı 9 bin 900’e yükseldi.

Sputnik’te yer alan habere göre Devlet Başkanlığı da olağanüstü halle ilgili yapılan ihlaller nedeniyle 2 bin 161 kişinin idari cezaya çarptırıldığını bildirdi.

Almatı polis dairesinden yapılan açıklamaya göre ise olaylar sırasında kentte üç polis hayatını kaybetti. Olaylarda 8’i ağır olmak üzere 176 polisin de yaralandığı kaydedildi.

Bununla birlikte Almata Kent Mahkemesi de olaylar sırasında bir Bölge Özel İdari Mahkemesi hakimi Murat Abrayev de hayatını kaybetti. Hakimin ölüm nedeniyle ilgili başka detay verilmedi.

Diğer yandan olaylar nedeniyle 5 Ocak’tan beri faaliyet göstermeyen toplu taşıma araçları ve alışveriş merkezleri yarın itibarıyla yeniden çalışmaya başlayacak.

Gözaltındakilere işkence

Öte yandan gözaltına alınan kişilere gözaltına alınırken ve götürüldükleri gözaltı merkezlerinde işkence yapıldığı bilgileri geliyor.

HABER MERKEZİ