KCK Yüksekova Davası’nda çok sayıda siyasetçiye ceza

KCK Yüksekova Davası’nda çok sayıda siyasetçiye ceza

Yerine kayyum atanan tutuklu Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Remziye Yaşar ve 29 kişinin yargılandığı KCK Yüksekova Davası sonuçlandı. Eşbaşkan Yaşar’a 17 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, diğer yargılananlara da 8 ila 17 yıl arasında cezalar verildi.

Ankara’da 15 Ekim 2019 tarihinde tutuklanan ve görevden alınarak yerine kayyum atanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar’ın da aralarında bulunduğu 29 kişinin yargılandığı KCK Yüksekova Davası’nın karar duruşması, Hakkari 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Eşbaşkan Yaşar, tutuklu bulunduğu Elazığ Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katılırken, duruşma öncesi Hakkari Adliyesi’ni ablukaya alan polisler, duruşmayı takip etmek isteyenleri içeri almadı. Duruşmaya, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ve Yaşar’la birlikte yargılanan 30 kişinin avukatları katıldı.

Çok sayıda isme ceza

Yapılan yargılamanın ardından mahkeme, Remziye Yaşar, Vahit Şahinoğlu ve Mehmet Çapraz’a “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, Yaşar ve Şahinoğlu’nun tutukluluk halinin devamına, Mehmet Çapraz hakkında ise tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkardı.

Mahkeme, aynı davada yargılanan Tacettin Safalı, Yılmaz Güneyli, Yılmaz Gözyan, Abidin Eniş, Naif Öztekin, Nazif Ataman, Necip Çapraz, Arif Karay, Sabri Tümen, Abdülkerim Akdoğan, Songül Öğmen, Süleyman Sabri Mavi, Abdülhalik Özdel, Metin Yaşar, Muhyettin Önal, Nahide Yıldız Pulat, Hurşit Altekin, M. Emin Seven, Hüsnü Beşer, Abdülmenaf Düzenci, Abdurahman Gemicioğlu, Ruken Yetişkin, Cemil Bor, Hüsnü Bulgan, Seracettin Fırat, Ahmet Öner ve Reşit Örbey’e ise “Örgüt üyeliği” iddiasıyla her birine 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, 27 kişiye adli kontrol şartı da getirdi.

HABER MERKEZİ