KESK’in İstabul ve İzmir mitingleri yasaklandı

KESK’in İstabul ve İzmir mitingleri yasaklandı

HABER MERKEZİ – KESK’in OHAL’e karşı 11 Aralık’ta İstanbul ve İzmir’de düzenleyeceği mitingler valilikler tarafından yasaklandı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) 11 Aralık’ta İstanbul Bakırköy Halk Pazarı ve İzmir’de “Haklar OHAL ve KHK’lardan Önce Gelir! İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız!” sloganıyla düzenleyeceği mitingler valilikler tarafından yasaklandı.

KESK’ten yasaklama ile ilgili şu açıklama geldi:

Bu kararı demokratik ve hukuki bulmuyoruz. Kamu emekçilerinin en demokratik hak arama ve kamuoyu oluşturma mücadelesinin engellenmesidir. Bu engelleme ve yasaklamalar bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır. 15 Temmuz sonrası halkı sokaklara çağıran, halk iradesine ve sokaktaki demokratik tepkiye sürekli vurgu yapan AKP iktidarının, sıra muhaliflere gelince, OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerin geri çekilmesi yönünde mücadele eden başta KESK olmak üzere muhalif kurum ve kuruluşlara aynı yaklaşımla cevap vermemektedir. Bu tavrı ve yasaklamayı doğru ve demokratik bulmuyor, kınıyoruz. Yasaklamaya karşı tavrımızı yapacağımız değerlendirme sonrası basın açıklaması ile kamuoyuna duyuracağız.