KESK’ten 9 maddelik ‘Hayır’ açıklaması

KESK’ten 9 maddelik ‘Hayır’ açıklaması

HABER MERKEZİ – KESK, ‘Başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişiklik referandumunda ‘Hayır’ diyeceğini 9 madde ile açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ‘Başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişiklik referandumuna ilişkin tavrını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, birçok gerekçeyle referandumda KESK ve bağlı sendikalarının ‘Hayır’ diyeceğini söyledi.

9 nedenden dolayı ‘Hayır’

Köse, ‘Hayır’ demelerinin gerekçelerini ise şöyle sıraladı:

* Süreklileşmiş ve daha koyu bir OHAL rejimi anlamına geldiği için mevcut teklifi reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Demokrasinin tüm ilkelerine, birikimine ve mirasına sahip çıkıyor ve mevcut teklifi reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Faşizme ve diktatörlüğe geçit vermemek için mevcut teklifi reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Bağımsız emek hareketinin varlığını, varoluş koşullarını ve örgütlülüğünü savunmak amacıyla, mevcut paketi reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Geleceğimiz için demokratik, laik, bilimsel, anadilinde eğitim talebimizde ısrar ediyor, değişikliği reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Grev ve toplu sözleşme hakkımız, insanca yaşam, insanca çalışma hakkı, insanca yaşanabilir ücret ve güvenli bir gelecek için değişikliği reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Emek, demokrasi, barış ve özgürlüklerimizi, ekmeğimizi, iş güvencemizi korumak ve ortak geleceğimizi savunmak için değişikliği reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Emeğimize, bedenimize, kimliğimize ve çocuklarımıza sahip çıkmak için değişikliği reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!

* Bu keyfiliği, zulmü ve zorbalığı reddediyor, referanduma ‘Hayır’ diyoruz!


Basın açıklamasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.