Kılıçdaroğlu: Beşli çete dolaylı olarak görüşme talebini iletti, görüşmedim

Kılıçdaroğlu: Beşli çete dolaylı olarak görüşme talebini iletti, görüşmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en çok kamu ihalesi alan 5 şirketin görüşme talep ettiğini belirterek,  “Beş müteahhidin görüşme talebi net bir şekilde iletilmedi, dolaylı olarak iletildi. Görüşmedim” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Halk TV’de özel programa katıldı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından açıkladığı 6 milyar liralık ‘ihale yolsuzluğu’ iddiasını ardından Erdoğan’ın 250 bin TL’lik tazminat davasını  açmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Neden dava açıyor. Kaçan insan dava açar. Devletin bütün imkanları elinde. Gelirsin buraya. ‘Ey Kılıçdaroğlu işte belgeler burada dersin.’ Der mi? Demesi lazım değil m? Ama neden dava açıyor. Hakimleri seçiyor ya da daha sonra değiştiriyor. Oradan bana tazminat cezası çıkıyor. İlk davadan sonra çıkıp ‘Bakın ban kazandım’ diyor. Sonra ben üst mahkemelere gidiyorum. Davayı kazanıyorum. Devlet bana 13 bin euro tazminat ödedi.”

‘İBB Başkanı’nı devlete rakip görüyorlar’

Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki kar yağışı döneminde ortaya çıkan tartışmalarla ilgili de şunları söyledi:

“Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elinden geleni yaptığını biliyorum. Evet bir sorun var doğru. İnsanlar mahsur kaldı doğru. Ama metro 02:00’ye kadar çalıştı. İBB’ye bağlı olan metrobüsler çalıştı. İstanbul’u tartıştık değil mi. Yeni yaptıkları İstanbul Havalimanı’nın kargo terminalinin çatısı çöktü. Tartışan oldu mu? Orada binlerce insan, binlerce turist slogan attı. Tartışıldı mı? Hayır. Nerde bu devleti yöneten insanlar. Sizin Türkiye Cumhuriyet Devleti’ni rezil etmeye hakkınız var mı? Oradaki turistleri alıp otele bile götüremediniz. O insanlara karton dağıttınız. Tartışılması gereken asıl mesele bu değil mi? Bir de şu var. İktidarsınız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı devlete rakip olarak görüyorsunuz. Akıl tutulmasıdır bu. Siz bir kişiyi hedef alıp, kendi kusurlarını örtmeye çalışırsanız yanılırsınız. İstanbul’u kaybetti. Beyefendi bunu içine sindiremiyor. Sindireceksiniz efendim. “

‘Demokrasinin ‘D’si bile bunlarda yok’

CHP lideri, İmamoğlu’nun bir balıkçıda yemek yemesinin görüntülerinin servis edilmesi meselesine de değindi:

“Daha önce ne demiştim. Bizim telefonlarımız dinleniyor. Benim, ailemin, çocuklarımın, çevremin, vekillerin. Şimdi bir gerçek daha ortaya çıktı. Sadece dinlemiyorlar. Bir de izliyorlar. İnsan biraz utanır ya. Demokrasinin ‘D’si bile bunlarda yok. İzlemezseniz, dinlemezseniz namertsiniz. Bizim verilmeyecek hesabımız mı var!”

İmamoğlu’nun yayınlanan görüntülerle ilgili yasal işlem başlattığını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Özel görüntüleri yayınlayamazsınız. Bu anayasal suçtur. Ama Anayasa askıda. Kurumlar işlemez durumda. Kime dava açacaksınız. Kadı hırsız olursa, kadıyı kime şikayet edeceksiniz? Geldiğimiz nokta budur yani?”dedi.

‘Yağmur gibi dosya yağıyor’

Erdoğan’ın çevresindeki duyarlı, devleti bilen kadroları birer birer tasfiye ettiğini, liyakat sahibi bürokratları devre dışı bırakıp yerine kendi bürokratlarını atadığını belirten Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Direnen bürokratlar var. Yolsuzluk dosyalarını raporlayanlar var. Yağmur gibi yağıyor dosyalar. Erdoğan’ın imzası olanlar hakkında üç grup başkanvekili basın toplantısı ile duyuracaklar ve Meclis’e getirecekler. Erdoğan’ın imzası bulunan belgeyle ilgili 3 grup başkanvekilimiz önümüzdeki hafta basın toplantısı yapacaklar. Bu belgeler Meclis Genel Kurulu’nda da indirilecek çünkü AK Parti milletvekillerinin de bunu bilme hakkı var. Onların dünyadan haberi yok. Memur Teoman’dan bahsettim. Rüşvet teklif ediyorlar, almıyor. Memur Teoman’ı sürüyorlar. Buradan bütün onurlu bürokratlara sesleniyorum: Siz devletin gerçek sahibisiniz. Sizi hakkınız hukukunuzu sonuna kadar benim boynumun borcu olacaktır. Sakın ola tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan bir belgenin altına imza atmayın.”

‘Erdoğan’a daha çok sürprizlerim var!’

Kılıçdaroğlu, Twitter yayınında gösterdiği belgede Erdeoğan’ın imzasının olmadığı iddialarına, şu yanıtı verdi:

“Ben o yayında Erdoğan’ın imzası olduğu iki belge gösterdim. Erdoğan’a daha çok sürprizim var. Öyle tazminat davası açtım Kılıçdaroğlu susacak, yemezler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunacağım. Onların parayla işi var benim çok şükür karnım doyuyor, parayla işim yok. Ben onlar gibi değilim, hesabını sorarım. 6 milyar liralık yolsuzluk dosyasını savcılığı da verdik. Suç duyurunda da bulunduk. Beşli çete, dünya literatürüne girdi. Dünyada en fazla kamu ihalesi alan beş çete. Tam bir sömürge ülkesi haline getirmişler Türkiye’yi. “

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“İhale niye yapılır? Devlet işini daha ucuza yapsın diye. Bunlar ne yapıyor. Önce gidiyorlar müteahhitle birlikte temel atıyorlar sonra ihale yapıp o müteahhite veriyorlar. Böyle bir garabet olur mu? ‘Erdoğan böyle şeylerin altına imza atmaz’ diyen sevgili bakanım: İstanbul’daki kuponlu arazileri ilk bana soracaksınız diyen kimdi? Milyarlık ihaleleri onun haberi olmadan yaparsan seni o koltukta bir saniye tutmaz. Bizi enayi mi sanıyorlar? Bunların rakamlarını da bilmiyorlar.”

‘Görüşmek istediler kabul etmedim’

“Bu beşli çeteden sizinle görüşmek isteyen oldu mu? Ankara’da konuşuyluyor” sorusuna Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

“Beş müteahhitin görüşme talebi net bir şekilde bana iletilmedi, dolaylı olarak iletildi. Görüşmedim. Niye görüşeyim? Belki onlar da haksızlığa uğradıklarını ifade edecekler. Ellerinde belki de dosya vardır. ‘Efendim bizden bu kadar rüşvet istediler’ diyecekler. Onlarda gelecek. Kime ne kadar rüşvet ödedikleri. Bugün değil ama gelecek.100 liralık geçiş ücretini 130 liraya çıkarıyorsunuz. Bunlar bedava mı oluyor?”

HABER MERKEZİ