Kılıçdaroğlu: Bu ülke hiç bu kadar adaletsiz olmadı

Kılıçdaroğlu: Bu ülke hiç bu kadar adaletsiz olmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Osman Kavala’nın AİHM kararına rağmen hala tutuklu bulunmasının, Türkiye’nin temel adalet sorunu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Osman Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı verilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması en büyük adaletsizliktir. Kaldı ki adaleti dağıtmak için kurumlar oluşturmuşuz, mahkemelerimiz var yetmemiş uluslararası hukuku Anayasamıza koymuşuz. Ama maalesef AYM kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz. Adaletin olmadığını biliyoruz. Osman Kavala AİHM kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Ama onun hapiste olması sadece onun kişisel bir sorunu değildir, bu Türkiye’nin en temel adalet sorunudur” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan Türkiye’yi öyle sisli puslu hale getirdi ki bu karanlıktan onu konuşarak çıkamayız” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Düşündüm ki artık Erdoğan’ı konuşmanın pek bir anlamı yok, zaten çirkin küfür baz dil bu onun dili. Biz onun seviyesine inmeyiz, inmemeliyiz de, sade vatandaş da bunu görüyor. Ülkeyi öyle bir hale getirdi ki artık sadece kendisini konuşmanın hiçbir anlamı kalmadı. Çünkü mesele Erdoğan değil mesele Türkiye. Türkiye’nin hayalleri öldü.

‘Bu ülke hiç bu kadar adaletsiz olmadı’

CHP lideri, “Bu ülkenin geleceğini düşünerek Erdoğan’a hakkımızın helal olmadığını söylemekten daha çoğunu yapmak zorundayız” dedi ve Erdoğan’ın en büyük suçunun ülkedeki hoşgörüyü bitirmek olduğunu ifade etti.

Bundan dolayı helalleşme dedim. Bunun için helalleşelim bunun için kucaklaşmaya ihtiyacımız var dedim. Helalleşme yolculuğuna başladım ve sürdürüyorum sizler gibi hep beraber bu yolculuğu sürdürüyoruz. Amacım yarın yöneteceğimiz devletin çeşitliliğiyle gurur duyacağımızı ve kapsayıcı olacağımızı halka anlatmak. Farklılıklarımızı düşmanlık olarak değil zenginlik olarak görmek. Gittiğim hiçbir yerde zorunlu olmadıkça ne Erdoğan’ı ne de partisini konuşacağım.

Samimi bir şekilde buraya ben helalleşmeye barışmaya geldim diyeceğim, diyeceğiz. Bu ülke hiçbir zaman harika olmadı. Ancak bu ülke hiçbir zaman bu kadar adaletsiz de olmadı. Adalet kavramının yerlerde süründüğü bir dönemi hiç ama hiç yaşamadık. Bu ülkede fakir bir ailenin zengin çocuğu bu ülkenin en iyi okullarında okuyabiliyordu. Onu da bitirdiler. Nasıl bir adalet sistemi getireceğiz onu konuşmak istiyoruz. Sadece ekonomiyi yok etmedi Erdoğan verimliliği de bitirdi. Erdoğan’ı konuşacağımıza ülkenin verimliliğini nasıl yeniden artıracağımıza yönelik adımlarımızı atmak durumundayız.

’60 milyara muhtaç hale gelen bir Hazine’

Merkez Bankası Genel Kurulu’nun yapacağı olağanüstü toplantıya da değinen Kılıçdaroğlu, “Normalde nisan ayında yapacağı olağan genel kurulunu şubat ayına almış. Malum yıl sonunda bir hesap yapmışlardı 60 milyar lira MB kâr elde etti diye. E Hazine tam takır. 60 milyar lirayı nasıl ödeyecekler? Genel kurulu erkene aldılar, erken genel kurul yapıp 60 milyar lirayı Hazine’ye verecekler. 60 milyar lira T.C. için büyük para değil, önemli olan 60 milyar liraya muhtaç hale gelen bir Hazine’dir” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ