Kılıçdaroğlu: Bütün hırsızları temizleyeceğim

Kılıçdaroğlu: Bütün hırsızları temizleyeceğim

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de gayri meşru her şeyin meşru hale getirildiğini belirterek, ”Devletin bürokratik kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yurttaşların geçinemediğini ve asgari ücretin geçinmek için yeterli olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, yaşanan zamlara dikkat çekerek, şunları söyledi:

Kara kış geliyor kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyorlar. Daha henüz siz baharınızı yaşıyorsunuz daha zamlar gelmedi kara kışta göreceksiniz. Erdoğan ekonomisini milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlara karşı kim duracak? Onurumuzla duracağız ve mücadelesini vereceğiz. Sen acaba ayda asgari ücret alan bir kişinin nasıl geçindiğiniz biliyor musun? 2825 lira! E sen oturup bir ayı 2825 lira ile geçir bakalım. 2825 lira asgari ücret veriyorsunuz ayrıca vergi ödüyor bu kişi ve Erdoğan sözde markete gidiyor bin küsür lira ödüyor fiyatlar gayet uygunmuş diyor. Milleti mi kandırıyorsun ya! Sen fiyatların ne olduğunu; Türkiye’yi nereden nereye getirdiniz bilmiyor musun?

‘Bütün hırsızları temizleyeceğim’

Siyasi baskıların arttığını ifade eden Kılıçdaroğlu, düşüncesinden dolayı kimsenin ötekeleştirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Halkın adalet talebini yerine getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP 2002’de meclise geldiğinde ne yaptı yolsuzları araştırma komisyonu kurdu değil mi evet inşallah aynı şeyi yapacağız yolsuzlukları araştırma komisyonu kuracağım. Bütün uzmanları çağıracağız. Denetim elemanlarını çağıracağız. Geçmişte ne yaptılarsa doğrusunu yapacağız. Farklı bir şey yaparsak diyecekler ki bunlar intikam alıyor. Hayır devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Ama birisi devleti soyuyorsa kusura bakmasınlar onun da hesabını sormamız gerekiyor. Devletin bürokratik kademelerinden bütün hırsızları temizleyeceğim. Söz veriyorum.

Gayrimeşru birçok şeyin meşrulaştırıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Türkiye’yi kocaman bir çamaşırhaneye döndürdünüz. İnsan kaçakçılığı, fuhuş paralarının meşrulaştırıldığı bir Türkiye! Siz kabul ediyor musunuz böyle bir Türkiye?” diye sordu.

‘Rüşveti koruyan Bakan temiz değildir’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yüklenen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

Emniyet teşkilatını sıcak siyasetin dışında tutacağız. siyaset müdahale etmesin kuş uçmaz. 12 saat mesaide çalıştırıyorsun. (İçişleri Bakanı Soylu’nun “Hangi meslek grubu bir çalışıyorsa güvenlikle ilgili meslek grupları onun 24 katı çalışmak zorundadır. Polislik maaş mesleği değildir” sözlerini hatırlatarak) Sayın bakan senin orada bir dakika dahi durman bile ayıptır. Sen rüşvet alanları korumuyor musun? 10 bin dolar rüşvet alıyor diye çıkıp konuştun. Savcılığa suç duyurusunda niye bulunmadın? Bir İçişleri Bakanı rüşveti koruyorsa temiz adam değildir. Rüşvetçiyi koruyorsa temiz adam değildir. Ne demek 24 saat çalışacak! Polise müdahale etmeyin 24 değil 48 saat de çalışır.

HABER MERKEZİ