Kılıçdaroğlu, dolar satışını Meclis’e taşıyacak: Birileri vurgun yaptı

Kılıçdaroğlu, dolar satışını Meclis’e taşıyacak: Birileri vurgun yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını halk için yaptığını belirterek, “Halk perişan vaziyette. Biz, kendisine iyilik yapıyoruz aslında. Kendileri bilirler. Almazlarsa bu bizim lehimize” dedi.  Kılıçdaroğlu, dolar ve euro rekor seviyede düştüğü gece döviz alıp-satanların araştırılmasını istedi.

Koza TV canlı yayınına konuk olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısının iktidara “iyilik” olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 “Halkın sorunu var, dertleri var, perişan vaziyette. Kara kış geldi; elektrik faturasını, doğal gaz faturasını ödeyemeyen var. Biz, kendisine iyilik yapıyoruz aslında. Erken seçim kararı alır veya almazlar. Kendileri bilirler. Almazlarsa bu bizim lehimize. Almazlarsa bu perişanlık devam edecek yani, millet daha fazla görecek perişanlığı.”

Faize kur garantisi: Kendi cebinden mi ödeyeceksin?

Faize kur garantisi ile ilgilide konuşan Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

“ Hepimiz, bu ülkenin fakiri fukarası ona çalıştı. Allah aşkına, faize kur garantisi verilir mi yahu? Yani döviz garantisi veriyorsun. E hani Türk Lirası? Diyor ki “Eğer dolar daha fazla yükselirse meraklanma, ben farkı ödeyeceğim” diyor. Kimin cebinden ödeyeceksin? Kendi cebinde mi ödeyeceksin? Hayır. Fakirin fukaranın cebinden ödeyeceksin. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti tarihi görmemişti. Çözemiyorlar. Sorunu çözemiyorsun, sorun yaşayanları dinlemiyorsun, her şeye tek başına karar veriyorsun. Bu devlet böyle gitmez kardeşim.”

‘Araştırma önergesi vereceğiz’

Doların yükseliş ve artışı ile ilgili de Kılıçdaroğlu, şunları konuştu:

“Birileri vurgun yaptı. Doları 18 liraya kadar çıkardılar. Sonra birileri gitti milyon dolarlarını Türk Lirası’nı çevirdi. Hükümet bu kararı aldı. Sonra dolar düştü 13 liraya. Dünyanın parasıyla gitti, 13 liradan dolarını satın aldı. Taş attı kolu yorulmadı. Milyon dolarları kazandı. Kim yaptı bunu? Yönetenler yaptı. Bunlar yaptılar. Siz, bir kişiye, yahu taş atıp kolu yorulmadı, tarlada çalışmadı, bu adam oturduğu yerden milyon dolarları vurdu. Bununla ilgili bir araştırma önergesi vereceğiz Meclis’e. Bu vurguncuları görmemiz lazım. Ama bakın siz de şahit olun. Bizim bu önergemize ret oyu verecekler. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Dolar baronlarına hizmet eden bir siyasi iktidar var. 179 milyar dolar faiz ödendi, ana para değil, 19 yılda.”

HABER MERKEZİ