Kılıçdaroğlu: Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya kim getirdi?

Kılıçdaroğlu: Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya kim getirdi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki kötü gidişata müdahale etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a beş öneri sıraladı: “Ekonomik sosyal konseyi topla, devlette israfa son ver, dövizle verdiğin garantileri TL’ye çevir, adaletsizlikten kaçın, rüşvetçileri devlet yönetiminden uzaklaştır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faize karşıyım” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Sen faize karşıysan çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin kardeşim” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi?” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “19 yıldır bu memleketi CHP mi yönetiyordu. Sen yönetiyorsun. 20 yılın sonunda geldin ekonomide Kurtuluş savaşı vereceğiz. Eleştirmek kolaydır ama yine de sorumlu bir partinin genel başkanı olarak öneriler getireceğim. Eğer sen gerçekten de bu ülkede bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım sana, yerine getir vallahi her türlü desteği vereceğim” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, önerilerini ise şöyle sıraladı:

Ekonomik sosyal konseyi topla

Hemen ekonomik sosyal konseyi topla kardeşim. Yani bir anayasal kurum olan ve rahmetli Ecevit döneminde kurulan ekonomik sosyal konseyi topla. Önce bunları bir dinle sizin derdiniz nedir diye. Gideceksin emeklilerin temsilcisine ne derdiniz var diye soracaksın. Dernekleri çağıracaksın bu tüccarın ne derdi var diye soracaksın. Sen bu sorunu çözmekte samimiysen bu sorunu yaşayanı dinleyeceksin.

‘Devlette israfa son veriyorum’ diyeceksin

Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın ‘Devlette israfa son veriyorum’ diyeceksin. Kim israf yaparsa yani fakirin fukaranın vergilerini çarçur ederse hesabını soracağım diyeceksin. Bu kadar açık. Devleti yönetenlerin israftan kaçınmak zorundadır. Genelge çıkarıp benim 13 tane uçağım var bunun 5-6’sını satıyorum diyeceksin. Milletine örnek olacaksın. Millet de bu sefer diyecek ki ‘Bunlar galiba samimiler.’

Dövizle verdiğin garantileri TL’yi çevir

Sen gerçekten de ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen dövizle verdiğin garantileri hem yapım hem de yoldan geçerle dövizle verdiğiniz paraların tamamını Türk Lirası’na veriyoruz diyeceksin. Birileri itiraz eder, hiç korkma ve çekinme bu kardeşin sonuna kadar yanında olacaktır.

Adaletsizliklerden kaçınacaksın

Adaletsizliklerden kaçınacaksın. Çıkıp ‘Devletin dini adalettir ben bu ülkede adalete kim karşı çıkıyorsa karşısında beni bulacaktır, mahkeme kararlarını kim uygulamıyorsa ben gereğini yapacağım’ diyeceksin. Öyle bir tablo! Devletin milli sırları olabilir ticari sırrı olamaz. Yeni bir şey mi keşfettin. Benim vergilerimle yol yapıyorsan kaça yaptığını açıklayacaksın kardeşim! Devlet olarak diyeceksin ki devlet milletime borçlu olmaz.

Rüşvetçileri devlet yönetiminden uzaklaştıracaksın

Rüşvetçileri, beytülmale el uzatanları, yolsuzluk yapanları tüyü bitmemiş çocuğun hakkını yiyenleri devlet yönetiminden uzaklaştıracaksın. Başarılı olmak istiyorsan devlette liyakati sağlayacaksın. Süratli bir şekilde bunları ayıracaksın devlet yönetiminden. Bunu yapman ve samimi olman için önce şunu yapacaksın; şu ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kim? Çağıracaksın, İçişleri Bakanı’nı çağıracaksın, ‘Kardeşim sen bizi rezil ettin ya kim bu her ay 10 bin dolar adam? Benim etrafımda gezenlerden biri mi bu?’ soracaksın. Ayrıca süratli bir şekilde rüşvet alan atadığın büyükelçileri geri çekeceksin. ‘Rüşveti yolsuzluğu bu topraklarda asla yaşatmayacağım’ diyeceksin.

‘Burnunuzdan fitil fitil getiririm’

Bütün bu önerileri daha büyük acılar yaşanmasın diye dile getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensine seslenerek, “Ordunun ROKETSAN’ına ASELSAN’ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm” dedi.

 

HABER MERKEZİ