Kılıçdaroğlu: Fahiş fiyatın tek aktörü sarayda oturan Erdoğan’dır

Kılıçdaroğlu: Fahiş fiyatın tek aktörü sarayda oturan Erdoğan’dır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB’deki incelemelere değinerek, “Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar değil!” dedi. Fahiş fiyatlara da değinen Kılıçdaroğlu, “Sorumlusu Erdoğan’dır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İBB’deki yüzlerce personel hakkında ‘terör örgütleri’ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla başlatılan teftişe ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Neymiş efendim orada teröristler çalışıyormuş. Senin görevin ne? Senin görevin teröristi yakalamak değil mi kardeşim? Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala, götür savcıya teslim et. Ama yapmıyor, yapamıyor. Çünkü yok böyle bir şey” dedi.

İstanbul’un rantını o kadar çok yediler ki doymuyorlar, o rantı yedirmeyeceğiz size. 16 milyonun hakkını size yedirtmeyeceğiz. Hakkını hukukunu koruyacağız! Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz. Sizin feriştahınız gelse, belediye başkanlarımıza bir şey yapamaz. Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar değil!

‘Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu’

Dolar kurundaki ani düşüşe değinen Kılıçdaroğlu, “Dolar kurundaki oynamalardan TC tarihinin en büyük soygunları gerçekleşti. Dolar kurunu yükseltenler 18’den sattılar daha sonra 13’ten geri aldılar. Dünyanın parasını kazandılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Kul hakkından beslenen kişiler haram yerler. Ama haram onlara tatlı geliyor. Bu soygunun bütün ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Grup başkanvekillerimiz bir önerge verdi bugün. Bu önergeye kim hayır diyorsa o yolsuzluğun ortağıdır” diye konuştu.

‘Fahiş fiyatın sorumlusu Erdoğan’dır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” yönündeki sözlerine de tepki gösteren CHP lideri, sorumlunun Erdoğan olduğuna işaret etti.

Yeni bir şey söylemeye kalktı beyefendi ‘Fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz.’ Demek ki şunu kabul ediyor bir fahiş fiyat var, bunu kim yaptı onu söylemiyor ama bu işin mücadelesini sürdüreceğim diyor. Şu soruyu sormak hakkımız fiyatların fahiş olmasını kim sağladı? Elektriğe zammı dış güçler mi, manavlar mı, polis memurları mı yaptı? Elektrikle cumhuriyet tarihinin en büyük zammını yapan kim? Dış güçler mi yaptı bunu? Nasıl ödeyecek vatandaşlar bunu? Elektriğe zam ne demek? Elektriğe zam iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Herkes elektrik kullanıyor. Fahiş fiyata ortam hazırlayan, faiz zammı yapan Erdoğan. Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğim deyip halka yalan söyleyen kim? O da Erdoğan!

Bu fahiş fiyatları milletin önüne koyan sarayda oturan zat. Fahiş fiyatın bilinen tek aktörü vardır, ağzından çıkanı Resmî Gazete’de görürüz. Onun adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu fahiş fiyatları milletin önüne koyan sarayda oturan zat. Fahiş fiyatın bilinen tek aktörü vardır, ağzından çıkanı Resmî Gazete’de görürüz. Onun adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 

HABER MERKEZİ