Kılıçdaroğlu: Kimsenin kul hakkını yedirmeyeceğim

Kılıçdaroğlu: Kimsenin kul hakkını yedirmeyeceğim

Bürokratlara dönük yaptığı açıklamaya iktidar cephesinden gelen eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Yasal ölçüler içinde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Ama mafyatik ilişkiler içine girenler, evet onları tehdit ediyorum” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bürokratlara yönelik “18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır” çağrısının ardından iktidar kanadından gelen eleştirilere yanıt verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yasal ölçüler içinde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Kim devletine ve milletine hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri vardır. Ama mafyatik ilişkiler içine girenler, tehdit mi ediyorsun diyorlarsa. Evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin kul halkını yedirmeyeceğim” dedi.

‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’

TÜGVA’nın mahkeme kararına karşın Adalar’daki belediyeye ait yerleşkeyi boşaltmamasını, bunun için polislerin kullanılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sen hangi yetkine dayanarak yargı kararlarını uygulamıyorsun? Böyle bir yetkiyi sana kim verdi! Efendim biz bunları söyleyince ‘darbecisiniz, vesayetçisiniz’ Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya o hesap” şeklinde konuştu.

‘Merkez Bankası’na sahip çıktık’

Merkez Bankası ziyaretinin ardından başlayan tartışmalar hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini herkes biliyor. Devletin kurumlarına sahip çıkmak en çok bize yakışır. Fiyat istikrarından sorumlu kim, yasaya göre Merkez Bankası. E fiyatlar durmuyor. Sorumlu kim? Merkez Bankası. Niye böyle? Sıcak siyaset Merkez Bankasına müdahale ediyor. Banka fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve araçlarını doğrudan kendisi belirler diyor. Doğrudan kendisi belirleyemiyor, saray müdahale ediyor ve Merkez Bankası’nın sağlıklı karar almasını engelliyor. Gittik Merkez Bankası’na, bankanıza sahip çıkın dedik.

 

HABER MERKEZİ