Kılıçdaroğlu: Türkiye’de bir yol temizliğine ihtiyaç var

Kılıçdaroğlu: Türkiye’de bir yol temizliğine ihtiyaç var

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, avukatlar neden hapishanede?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

83 milyon adına adalet istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz” dedi.

‘Mazlumların ahı indirecektir şahı’

Kılıçdaroğlu, son dönemlerde baskınlara ve baskılara maruz kalan kağıt toplayıcıları için ise şu değerlendirmede bulundu:

Çöplerden kağıt toplayan gencecik fidan gibi evlatlarımız, kağıt topluyorlar. Bunları bir yerde depolayıp satıyorlar. Elde ettikleri gelirle evlerine bakıyorlar. Bunların üzerine baskı kurulmaya başlandı. Depoları basıldı, biriktirdikleri ellerinden alındı, satıldı başkalarına para verildi. Hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorlar, vergi cennetlerinde hesap açmıyorlar.

Atama bekleyen öğretmen ‘4 yıldır ben de bu işi yapıyorum. Ben başımı eğip bu işi yapıyorsam tam uçurumun kenarında kendime tutunacak bir dal bulduysam, birileri emeğimi hiçe sayıyorsa ben burada bir sıkıntı duyuyorum’ diyor.

Milletin iradesiyle iktidar olduğumuzda çöpten kağıt toplayan herkesin sosyal güvenliği olacak. Mazlumdan yanayız. Mazlumun ahı indirecektir şahı.

‘Adam hayal aleminde geziyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Amerika’nın İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin” sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Allah akıl fikir versin. Aynı şekilde, ‘Almanya’da Fransa’da kuyruklar yiyeceklerini bulamıyorlar’ pes ya orada kişi başına gelir 50 bin-30 bin dolar ya. Adam hayal aleminde geziyor. Ve bu devasa Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyor. Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ