Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin dış politikasını Putin yönlendiriyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin dış politikasını Putin yönlendiriyor

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasını eleştirerek Libya ve Suriye konularında Rusya Devlet Başkanı Putin’in politikası doğrultusunda dış politikanın oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, CHP’li bütün belediyelerde asgari ücretin 2 bin 500 lira olacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin dış politikası ile ilgili öneriler getirdiklerini, ancak AKP iktidarının her önerilerine “Siz şu işten anlamazsınız, en iyisini biz biliriz” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Suriye ile görüşün dedik. Dinlemediler. Ama Rusya aldı Moskova’da aynı masaya oturttu. Ama bizi değil Putin’i dinlediler. Suriye konusunda bir uluslararası konferans toplayın dedik. Buna da itiraz ettiler. Sonra Putin’in isteği üzerine Astana’ya gittiler.
“1998 Adana Mutabakatı’nı uygulayın dedik. Buna da karşı çıktılar. Putin söyledikten sonra gündemlerine aldılar. Libya konusunda dedik ki taraf olmayın, barıştırıcı konumunda olun. BM’nin tanıdığı taraf ile görüşürüz dediler. Sonra Putin aldı görüştürdü.
“Türkiye’nin dış politikasını Putin yönlendiriyor. Eğer tarihi bir geçmişi olan dışişleri bakanlığını devre dışı bırakırsanız ve Saray’daki bir avuç insanla devletin dış politikasını oluşturmaya çalırşanız geldiğiniz nokta egemen güçlerin taşeronluğudur.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, CHP’li bütün belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 500 lira olacağını da söyledi.