Kılıçdaroğlu: Zamanı gelince yolsuzluk dosyalarını kamuoyu ile paylaşacağız

Kılıçdaroğlu: Zamanı gelince yolsuzluk dosyalarını kamuoyu ile paylaşacağız

Bürokrasiye yaptığı çağrıdan sonra kendilerine çok sayıda dosya ve belge gelmeye başladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunların sayıları fazla olduğu için bir ekip kurduk. Yeri ve zamanı gelince bu yolsuzluk dosyalarını kamuoyuyla paylaşacağız. Ben helalleşme dedim ama hesaplaşma ayrı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokrasiye yaptığı çağrıdan sonra kendilerine çok sayıda dosya ve belge geldiğini söyledi. Bürokratların kendilerini daha güvende hissettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Emin Özgönül’e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yolsuzluklara ilişkin kendilerine çok sayıda dosya gelmeye başladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bürokrasiye yaptığım çağrıdan sonra, hukuka uyan bürokratlar, kendilerini daha güvende hissettiler. Yasa dışı biçimde gelen baskıya da direndiler. İmza atmamaya özen gösteriyorlar. Geçmişte yapılan yolsuzluklara ilişkin çok sayıda dosya ve belge bize akmaya başladı. Bunların sayıları fazla olduğu için bir ekip kurduk. Yeri ve zamanı gelince bu yolsuzluk dosyalarını kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerine yer verdi.

Helalleşme ayrı hesaplaşma ayrı

Helalleşme ve hesaplaşmanın ayrı şeyler olduğunu söyleyen ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Ben ‘helalleşme’ dedim ama ‘hesaplaşma’ ayrı. Yolsuzluk yapandan, kul hakkı yiyenden, hukuk içinde elbette hesap sorulacak. Helalleşme derken ‘Yolsuzlukları görmeyeceğiz, devleti soymuşlar görmeyeceğiz’ diye bir şey yok. Biz geçmişin yaralarının kaşınmasını değil, geleceğe bakmak istiyoruz. Geçmişin yaralarını kanatarak sağlıklı bir gelecek yaratamazsınız. Oturalım sağlıklı, yararlı ve dayanışma içinde bir gelecek inşa edelim, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakalım istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yokuş aşağı son sürat gidiyoruz

Daha önce söylediği “Türkiye freni patlamış kamyon gibi” dediğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, TL’de son dönemdeki erimeyle birlikte bugün ülkenin “yokuş aşağı son sürat” gittiğini söyledi.

İktidarda, “parayı ve parayı sevenlerle oturup kalkmayı çok seven bir ekip” bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 5 yerden birden maaş alanlar olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Hatta Telekom’da, 2’nci 3’üncü maaşı ve ikramiyeyi Euro ile alanlar var. ‘Yerliyim millîyim’ diyeceksin, Türk lirasını yerlerde süründüreceksin. Yabancı parayı ise halkın ulaşamayacağı kadar yükseklere çıkaracaksın. Kendilerine gelince de 3-5 maaş alacaksın. Bu hortumu keseceğiz, devlette 2 maaş 5 maaş olmaz, buna son vereceğiz” dedi.

 

HABER MERKEZİ