Kılıçdaroğlu’dan ‘erken seçim’ açıklaması: Sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum

Kılıçdaroğlu’dan ‘erken seçim’ açıklaması: Sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Erken seçim olur mu?” sorusuna, “Ben sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum. Kara kıştan çıkarken bir seçimi tercih etmez Erdoğan” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı TV100’de katıldığı canlı yayında gündeme dair konuştu. Türkiye’nin en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sunucunun“Erken seçim olur mu” sorusuna “Ben sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum. Kara kıştan çıkarken bir seçimi tercih etmez Erdoğan. Tercih kendisine ait sonuçta bu sandık gelecek milletin önüne” diye konuştu.

Erken seçim konusunda da uyarılarda da bulunan Kılıçdaroğlu “Sağduyulu olun, sokağa çıkmak için tahrik edeceklerdir. Başkaları aday olmak istiyorsa buyursun gelsin. Millet herkese boyunun ölçüsünü versin. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Bir karabasandan Türkiye’nin kurtulması lazım” dedi.

‘HDP’nin Millet İttifakı’nda olma talebi yok’

Millet İttifakı ile ilgili de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“ Millet İttifakı kendi içinde tutarlılığı olan görüş birliği sağlamış bir ittifak. Çok yakında altı lider bir araya geleceğiz. HDP’nin Millet İttifakı’nda olma talebi yok. Bu sürecin böyle olması lazım. Cumhurbaşkanı uzlaşmayı sağlar, demokrasinin erdemlerini anlatan erdemli konuşmalar yapar, devletin adaletli yönetilmesini sağlar. Cumhurbaşkanının kişisel egolardan arınması lazım, gücün esiri olmaması lazım.”

‘Senin Suriye’de ne işin vardı?’

Türkiye’nin Suriye’de olmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Libya ile ilişkiler yanlış kuruldu. Taraf olduk, iki tarafı barıştırmalıydık. Suriye’yle barışacağız. Bütün sorunları çözeceğiz. Suriyeliler ülkelerine dönecek. Rusya 33 askerimizi şehit etti. Hesap sormak yerine hesap vermeye gidildi. Türkiye’yi kimse ciddiye almıyor artık. Erdoğan’ı kimse ciddiye almıyor artık. Dış politika milli olmak zorundadır. Senin Suriye’de ne işin vardı? Egemen güçlerin talimatıyla oraya girdiniz. 3 milyon 600 bin Suriyeli bizde şimdi. “Biz verdiğimiz sözü tutamadık, çekiliyoruz buradan” demeleri gerekiyordu. “Biz hâlâ burada kalacağız” diyorlar.”

 

HABER MERKEZİ