Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Seçim tarihini belirleyin, adayımızı açıklayacağız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Seçim tarihini belirleyin, adayımızı açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamaması eleştirilerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Seçim tarihini belirlesin biz adayımızı belirleyeceğiz” dedi.

Zonguldak’ta muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin helalleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizim de yanlışlarımız oldu, biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz, hatamız, eksiğimiz oldu, yanlışımız oldu. Onları telafi etmeye çalışıyoruz” dedi.

‘Milliyetçiliklerini sorgularım’

TL’de yaşanan değer kaybına ve ekonomik durumuma ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Memleketin her tarafı dolar oldu, milli parayı unuttuk. İtibarsız bir para haline geldi. Neden? Merkez Bankası 1930 yılında kuruldu. Osmanlı’nın milli parasını basacak matbaası yoktu, yabancılar tarafından basılırdı. Ekonomiyi yabancı bir paraya endekslerseniz, mevduatınızı da kura ayarlarsanız bunun yapanların milliyetçiliğini sorgularım. Milliyetçilik siyasi bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla taçlandırılması demektir. Ekonomik olarak güçlü değilseniz siyasi bağımsızlığınız yoktur” şeklinde konuştu.

‘Erken seçim istiyorum’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının açıklanmaması ile ilgili eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Seçim tarihini belirlesin biz adayımızı belirleyeceğiz. Seçim tarihini belirlemiyor. ‘Adayınız kim?’ adayımızı açıklamamız için ‘Ben erken seçim istiyorum, sandığı getiriyorum. Bay Kemal gel sen de oy kullan’ demesini bekliyoruz. Söylemiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın “Edirne, İmralı’ya hesap verecek” ifadelerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi?” dedi.

 

HABER MERKEZİ